Μπακογιάννης στον Realfm 97,8: Λειτουργεί νέα δομή για αστέγους – Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 400 ανθρώπους

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

“Η ελληνική Πολιτεία μας είπε να μείνουμε σπίτι, όμως πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν σπίτι στο οποίο να καταφύγουν. Και εδώ, αυτή η κρίση έχει αναδείξει τα κενά της πόλης. Μέχρι τώρα παρ’ότι η ανάγκη ήταν γνωστή σε όλους, δεν υπήρχε μια οργανωμένη σύγχρονη δομή φιλοξενίας των αστέγων. Εμείς λοιπόν, είπαμε να το πάρουμε αλλιώς και να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Πρακτικά, μέσα σε δύο εβδομάδες ο Δήμος Αθηναίων λειτούργησε μια νέα δομή στο κέντρο της πόλης, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 400 ανθρώπους με συνθήκες αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι μια νέα δομή, πολυδύναμη, η οποία συνδυάζει κέντρο ημέρας, δηλαδή μπορεί κάποιος να έρθει να κάνει ένα ντους, να πάρει ένα πιάτο φαγητό ή να πλύνει τα ρούχα του. Με υπνωτήριο, η λογική είναι ότι μπαίνεις το βράδυ και βγαίνεις το πρωί και ένας ξενώνας για αυτούς που μπορούν να μείνουν περισσότερο χρόνο ώστε έτσι σιγά σιγά να δρομολογηθεί η επανένταξη στην κοινωνία” πρόσθεσε.

“Είναι αυτονόητο ότι γίνονται τεστ για τον κορονοϊό, είναι αυτονόητο ότι υπάρχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη, είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί” σημείωσε.

“Οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα είναι οι δικοί μας ήρωες και είναι συγκινητική η ανταπόκρισή τους. Πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν κάνει τη χρήση του νόμου και να είχαν λάβει τις ειδικές άδειες, όμως είναι όλοι εκεί. Αυτή τη στιγμή κινούνται στην Αθήνα σε δύο βάρδιες πάνω από 70 μηχανήματα, που σαρώνουν όλη την πόλη με ειδικό απολυμαντικό υγρό. Εμείς ως δήμος έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου για να τους ενισχύσουμε και να τους στηρίξουμε οικονομικά” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό 

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.