Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των αγροτών – Στοίχημα η αποθεματοποίηση ελαιολάδου για να αυξηθεί η τιμή του


5
(1)

Καταβάλλονται από σήμερα το απόγευμα τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς όλης της χώρας που έχουν υποβάλει ΟΣΔΕ, μιας και το αρχείο με τους δικαιούχους σήμερα το πρωί πήγε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ρ.Λ. ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Κ. Χιλετζάκης.

Μαζί θα πληρωθεί και το πρασίνισμα ενώ θα πληρωθούν ολόκληρη την επιδότηση όσοι δεν την έλαβαν με την προκαταβολή λόγω του ορίου των 250 ευρώ και με την εξόφληση την υπερκαλύπτουν.

Μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η έκτακτη ενίσχυση για τους παραγωγούς ελαιολάδου. Όσο για την εξισωτική αποζημίωση για το 2020 αυτή θα καταβληθεί παραμονές Χριστουγέννων με το ποσό να φτάνει τα 250 εκατ ευρω.

Σχετικά με τη χαμηλή τιμή του ελαιολάδου ο αντιπρόεδρος ανέφερε πώς πρέπει οπωσδήποτε η χώρα να προχωρήσει στη διαδικασία της αποθεματοποίησης του λαδιού όπως έχει κάνει η Ισπανία από το 2018. Στην πραγματικότητα εκεί τα ελαιουργεία, δώσανε μια τιμή ασφαλείας στον παραγωγό για να καλύψει τις ανάγκες του, έπειτα διοχέτευαν σταδιακά το αποθεματοποιημένο λάδι στην αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται υπεραξία στο προϊόν μέσω της τεχνιτής κρίσης, την οποία κι έδιναν στον παραγωγό μετά από ορισμένους μήνες.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τους παραγωγούς, να μη “κόβουν” το λάδι αυτό το χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρει τα πάνω της η τιμή του ελαιολάδου. “Πρέπει εμείς να αντισταθούμε και να δημιουργήσουμε υπεραξία στο προϊόν του ελαιολάδου”, τόνισε.

Ο κ. Χιλετζάκης αναφέρθηκε στους λόγους που η τιμή στο ελαιόλαδο στη χώρα μας είναι πολύ χαμηλή, σε σχέση με εκείνη της Ιταλίας που φτάνει το 4,55. «Τα οικονομικά προβλήματα του βιομηχανικού κόσμου της Ελλάδος, στον οποίο εντάσσονται τα ελαιουργεία, η κλειστή εστίαση λόγω της πανδημίας και οι ανάγκες των παραγωγών για ρευστό, έχουν οδηγήσει στις πτωτικές τάσεις της τιμής του ελαιολάδου», ανέφερε.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.