Μπάρες για απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων στα στενά του Μύρτους


0
(0)

Άλλη μια πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες σε κατοικία μέσα στο χωρίό του Μύρτους έφερε ξανά στην επιφάνεια το θέμα της άμεσης προσβασιμότητας της Πυροσβεστικής στην κοινότητα.

Το χθεσινό περιστατικό ευτυχώς δεν είχε σοβαρές συνέπειες αφού στην κατοικία υπήρχε πυροσβεστήρας που γλίτωσε από τα χειρότερα και η Πυροσβεστική ελάχιστα παρενέβη, όμως στάθηκε η ευκαιρία για να παρθούν κάποιες αποφάσεις στην κοινότητα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως ήδη έχει γίνει συνεννόηση με το Δήμο Ιεράπετρας και άμεσα πρόκειται να τοποθετηθούν μπάρες στα στενά τα οποία πεζοδρομούνται ώστε να μη μπαίνουν μέσα αυτοκίνητα και παράλληλα θα απαγορεύεται η στάθμευση.

Στο χωριό όπως λέει θα δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ δίπλα στο λιμάνι με χωρητικότητα περίπου 50 αυτοκίνητα και έτσι συνολικά στην κοινότητα θα υπάρχουν 4 πάρκινγκ αρκετά για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ υπάρχει μια σκέψη για να διαμορφωθεί ακόμα ένας χώρος στην έξοδο του χωριού προς τα Τέρτσα.

Το πρόβλημα που παραμένει στην κοινότητα αφορά κυρίως το δρόμο από το φούρνου, όπου και προέκυψε η χθεσινή πυρκαγιά, και προς την έξοδο προς τα Τέρτσα. Εκεί όπως είπε ο κ. Παντελάκης, παρά τις συστάσεις που έχουν γίνει ο κόσμος συνεχίζει να παρκάρει τα αυτοκίνητά του, ενώ απαγορεύεται η στάθμευση και έτσι σύντομα θα γίνει κλήση προς την τροχαία ώστε να αρχίσει να βεβαιώνει παραβάσεις.

Η κατάσταση στην κοινότητα όπως λέει είναι πολύ προβληματική αφού αυτή τη στιγμή τα πάρκινγκ που ήδη υπάρχουν είναι άδεια ενώ μέσα στην κοινότητα οι δρόμοι είναι γεμάτοι αυτοκίνητα με μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση του καθενός και προφανώς με μεγάλο κίνδυνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που θα χρειαστεί παρέμβαση μεγάλων οχημάτων όπως της Πυροσβεστικής.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.