Μους φράουλας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συστατικά

  • 350 γρ. φράουλες, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους και τις βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι φράουλες με τη ζάχαρη και να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα για 3-4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον μισό πουρέ φράουλας.
  • Ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις τον πουρέ με τη σαντιγί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια μοιράζοντας στον πάτο τον μισό πουρέ φράουλας και από πάνω τη μους.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα ώστε να σφίξει η μους.
  • Διακοσμούμε με φράουλες και σερβίρουμε.

πηγη:akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.