Μοσχάρι με βασιλικό και τσίλι

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συστατικά

  • 500 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 5 χλστ.
  • 15 ml σάλτσα σόγιας
  • 25 ml fish sauce
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-4 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 5 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4 φύλλα λάιμ, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες (τις κόβουμε αφού αφαιρέσουμε το κεντρικό νεύρο) + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • ρύζι μπασμάτι , βρασμένο, προαιρετικά για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας με τη μισή σάλτσα σόγιας, τη μισή σάλτσα ψαριού, την κρυσταλλική ζάχαρη και, αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή, καλύτερα, για όλο το βράδυ.
  • Βάζουμε σε ένα γουδί τις μισές πιπεριές τσίλι, τη μισή από την ποσότητα του σκόρδου, την καστανή ζάχαρη, και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πάστα.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα ψαριού στο γουδί.
  • Aνακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μιια πηχτή σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τα φύλλα λάιμ, το υπόλοιπο σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, και τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Βάζουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά να κάψει και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το μισό κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
  • Αφαιρούμε το κρέας από το γουόκ και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο κρέας στο γουόκ, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • Αφού μαγειρευτεί το κρέας, προσθέτουμε στο γουόκ το κρέας που έχουμε ήδη ετοιμάσει, καθώς επίσης το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι, που έχουμε χτυπήσει στο γουδί μαζί με την καστανή ζάχαρη.
  • Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.
  • Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το γουόκ χωρίς, όμως, να στεγνώσει το κρέας.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό και το μπούκοβο.
  • Αφαιρούμε το γουόκ από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλάτι, αν χρειάζεται.
  • Αν θέλουμε, συνοδεύουμε το μοσχάρι με ρύζι και τα υπόλοιπα φύλλα λάιμ.

πηγη:akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.