Μοσκοβισί: Καμία συζήτηση σήμερα για τον ελληνικό προϋπολογισμό – 21 Νοεμβρίου η γνωμάτευση της Κομισιόν


Τελευταία ενημέρωση 5 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

«Η Κομισιόν θα εξετάσει το αν και κατά πόσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή με αξιόπιστο τρόπο των μέτρων που έχει εξαγγείλει η Ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα απαντώντας σε ερώτηση του real.gr ο αρμόδιος για το θέμα Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, εξηγώντας ότι «το θέμα των ελληνικών συντάξεων ωστόσο δεν βρίσκεται καθόλου στη σημερινή ατζέντα του eurogroup».

Αντιθέτως για το θέμα ο Επίτροπος παρέπεμψε στην επίσημη γνωμάτευση της Κομισιόν για τους προϋπολογισμούς των Κρατών Μελων, «διαδικασία στην οποία η Ελλάδα μετέχει για πρώτη φορά» και τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται επισήμως στις 21 Νοεμβρίου.

Μόνο η Αθήνα θα αποφασίσει αν προκρίνει την κατάργηση ή όχι του μέτρου της μείωσης των συντάξεων και κανένας άλλος, καθώς οι δανειστές, μέσω του Προέδρου του Eurogroup Mάριο Σεντένο έχουν ήδη ανακοινώσει πως ενδιαφέρονται μόνο για την επίτευξη των στόχων και όχι για τα μέτρα αυτά καθαυτά.

Πρόσθετο και όχι έκτακτο το Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου – Χωρίς θέμα Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν θα αποτελεί αντικείμενο της πρόσθετης (και όχι έκτακτης καθότι είναι προγραμματισμένη) συνεδρίασης του Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου.

Η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για τα θέματα που άπτονται της εμβάθυνσης της ευρωζώνης και της μετεξέλιξης του ESM, ενόψει τελικών αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω μετέφερε στο real.gr πηγή του Συμβουλίου, διαψεύδοντας ότι υφίσταται η οποιαδήποτε “διάσταση κρίσης” με τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Η ίδια πηγή παραπέμπει στις δηλώσεις Μοσκοβισί, ο οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε ότι η επίσημη γνωμάτευση της Κομισιόν για το θέμα θα έρθει στις 21 Νοεμβρίου. Το eurogroup θα συζητήσει τη γνωμάτευση της Κομισιόν για όλα τα Κράτη Μέλη στις 3 Δεκεμβρίου.

Eurogroup: Mόνο η Αθήνα θα πάρει την τελική απόφαση για τις συντάξεις

Συγκεκριμένα, το real.gr μετέφερε την “σύνταξιολογία” που επικρατεί στον ελληνικό Τύπο, με τους ισχυρισμούς ότι “χάθηκε η υπόθεση”, ή ότι η Γερμανία προβάλει αντιρρήσεις για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση ότι “την θέση των Κρατών Μελών για το θέμα έχει μεταφέρει επισήμως ο Πρόεδρος του eurogroup Μάριο Σεντένο από την 1η Οκτωβρίου” και η οποία είναι:

•           οι στόχοι δεν αλλάζουν, τα μέτρα τα συζητάμε,

•           το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό και

•           ελήφθη σε διαφορετικές δημοσιονομικές συνθήκες, τη στιγμή που

•           η Ελλάδα είναι εντός τροχιάς για να πετύχει του στόχους

Πηγές του real.gr από τέσσερις εξαιρετικά σημαντικές εθνικές αντιπροσωπείες Κρατών Μελών στις Βρυξέλλες ενημέρωσαν ότι το eurogroup “δεν έχει και δεν είχε ποτέ συγκεκριμένες απόψεις περί μέτρων που πρέπει ή δεν πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού”. Την ίδια ώρα από του επιτελείου Μοσκοβισί  όσοι γνωρίζουν το τι επικρατεί στον ελληνικό δημόσιο διάλογο φωνάζουν: “διαβάστε τις συνθήκες”.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.