«Μοιρασμένη» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, η Ειρήνη Τ. που ζει στην Ιεράπετρα περιγράφει τη φρίκη του πολέμου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Με τη φωνή της να τρέμει  η Ειρήνη Τ. ρωσόφωνη από την Ουκρανία και την πόλη της Ντονέτσκ που εδώ και 23 χρόνια ζει στην Ιεράπετρα μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το πως βιώνει η ίδια και οι δικοί της άνθρωποι τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος πέρα από τα θύματα και τις καταστροφές που αφήνει καθημερινά πίσω του, είναι βέβαιο πως θα αφήσει και μια διασπασμένη κοινωνία πίσω του.

Η ίδια μεγαλωμένη στο ρωσόφωνο κομμάτι της περιφέρειας Ντομπάς που από το 2014 έχει χωριστεί στα δύο και βρίσκεται υπό ρωσική επιρροή ως ημιαυτόνομες περιοχές περιγράφει ένα πόλεμο που για την δική της περιοχή δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά εδώ και 8 χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που η Ρωσία τις αναγνώρισε ως ανεξάρτητες περιοχές,  με αποτέλεσμα διαρκείς πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ Ουκρανών και ρωσόφωνων αυτονομιστών, από τότε μέχρι και σήμερα.

Συγκρούσεις που όπως λέει έγιναν μέρος της καθημερινότητας σε αυτές της περιοχές και ο κόσμος συνήθισε να ζει και να εργάζεται κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, αλλά ακόμα και έτσι κανείς δεν περίμενε αυτό που τώρα συμβαίνει, το οποίο η ίδια το χαρακτήρισε σοκαριστικό.

Στην περιοχή αυτή ζει αυτή τη στιγμή και η μητέρα της η οποία όπως λέει είναι μόνη της και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, χωρίς να υπάρχει κάποιος τρόπος να τη βοηθήσει, αφού ακόμα κι αν ήθελε είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει εκεί.

Το μόνο που η ίδια ζητά είναι τερματισμό του πολέμου με κάθε τρόπο ακόμα και αν οι ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας μοιραστούν ανάμεσα στις δύο χώρες, χωρίς να την ενδιαφέρει σε ποια μεριά θα βρεθεί εκείνη.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

44

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.