Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών στο Ηράκλειο συνυπέγραψαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αντικείμενο την παροχή τεχνικής συνδρομής από την Περιφέρεια Κρήτης στη Γ.Γ.Α. για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.). Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στη Περιφέρεια παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου του ΕΑΚΗ Λευτέρη Ζερβού και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη.

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας και υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων μερών είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων σήμερα  εγκαταστάσεων και  ακολούθως η υλοποίηση των έργων επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές  να αποδοθούν, τόσο στην αθλητική οικογένεια όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Συγκεκριμένα και προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών, προτείνεται να υλοποιηθούν κατά σειρά προτεραιότητας τα εξής έργα:

  • Μία ανοικτή δεξαμενή κολύμβησης μήκους 25 ή 33 μέτρων παραπλεύρως της υφιστάμενης κολυμβητικής δεξαμενής
  • Ένα κλειστό προπονητήριο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης, ελαφριάς κατασκευής δίπλα στο υπάρχον Κλειστό Γυμναστήριο
  • Ένα επιπλέον γήπεδο αντισφαίρισης πλησίον των δύο (2) ήδη υπαρχόντων
  • Δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης 3Χ3 και
  • Ένα στέγαστρο της υφιστάμενης δεξαμενής κολύμβησης.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας η Περιφέρεια Κρήτης θα:

 προωθήσει την έγκαιρη εκπόνηση και ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για τα προτεινόμενα έργα

-πραγματοποιήσει τη δημοπράτηση και υλοποίηση των ανωτέρω κατασκευών με προτεραιότητα τη μελέτη και κατασκευή της νέας ανοικτής δεξαμενής κολύμβησης μήκους 25 ή 33 μέτρων

διαθέσει το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του παρόντος μνημονίου.

συμβάλει με την παροχή των κατάλληλων στοιχείων στην διαμόρφωση σχεδίου προγραμματικής συμβάσεως, ώστε με την υπογραφή του να μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, που θα ορίζονται προς τούτο και θα αναλάβουν  τους προϋπολογισμούς κάθε έργου, τα σχετικά τεχνικά δελτία και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρτιότητα υλοποίησης του έργου.

λαμβάνει εν γένει κάθε αναγκαίο μέτρο, που απορρέει από το παρόν μνημόνιο για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του αντικειμένου του.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα:

εξασφαλίσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση των παραπάνω μελετών και έργων

διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό, που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου του παρόντος, στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών από το τηρούμενο αρχείο των υπηρεσιών της.

διασφαλίσει τη λειτουργία και συντήρηση του Έργου μετά την ολοκλήρωσή του.

Δηλώσεις Αυγενάκη-Αρναουτάκη

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκης ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία-στήριξη σε δήλωση του ανέφερε:

«Έχουμε τη χαρά να υπογράψουμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, προς όφελος των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας δεν είναι απλά μια τυπική έναρξη της συνεργασίας μας, αλλά αποτελεί το επιστέγασμα της πολύμηνης, πολύ στενής και εις βάθους σχέσης και συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Περιφέρεια Κρήτης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και την δημιουργία νέων και υπερσύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΕΑΚΗ. Είμαι βέβαιος πως μέσα από αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία, θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να αποδοθούν πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την αθλητική οικογένεια ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον Υφυπουργό για την συνεργασία ανέφερε, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στο νησί μας, και η παρούσα σύμβαση αφορά την ολοκλήρωση μελετών που χρειάζονται για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, για το Δήμο Ηρακλείου, να μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες προκειμένου να γίνουν τα έργα τα απαραίτητα που θα αναβαθμίσουν τα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλείου. Ως Περιφέρεια Κρήτης θα επιχειρήσουμε το συντομότερο δυνατό να προκηρύξουμε τις μελέτες για να μπορεί να γίνουν τα έργα μετά, και παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες έχουμε δώσει και για το Παγκρήτιο Στάδιο –κοντά στα 2 εκ. ευρώ-  και 500.000 ευρώ στο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, με 2,5 εκ. ευρώ ενισχύουμε όλες αυτές τις υποδομές, όπως επίσης και σε όλη την Κρήτη από την στιγμή που οι μελέτες είναι έτοιμες για να μπορούμε να τις χρηματοδοτήσουμε».

 

Video

Λευτέρης Αυγενάκης: https://youtu.be/yzFZXIRqyxw

Σταύρος Αρναουτάκης: https://youtu.be/vkqZX9iPDjw

Λευτέρης Ζερβός:         https://youtu.be/RIeT2r4gLiY

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.