ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ;


0
(0)

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής

Ως σύγχρονος Προκρούστης, ο κ. Σταϊκούρας«απλώνει» και «μαζεύει» τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός.

Βάζει κριτήριο τη μείωση τζίρου 20% στην «επιστρεπτέα 5» για να αποκλείσει το 55% όσων έκαναν αίτηση και να διανείμει τελικά 1,1 δις ευρώ αντί 1,5 δις ευρώ
Τα 400 εκατ. ευρώ που δεν έδωσε τώρα, τα βαφτίζει νέα «επιστρεπτέα 6», χωρίς να αυξάνει το συνολικό ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως του έχει ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής
Τις επιχειρήσεις που είχαν πτώση τζίρου ως 19,99% τις αποκλείει από τη ρευστότητα, την ίδια στιγμή που αυξάνει το πλαφόν ενίσχυσης από τις 800.000 στο 1,6 εκατ. ευρώ…
Τις επιχειρήσεις που σημείωσαν αύξηση τζίρου τις «κόβει» από την επιστρεπτέα αλλά τους πληρώνει το ενοίκιο ως πληττόμενοΚΑΔ και τους επιδοτεί τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, ενώ οι πόροι είναι περιορισμένοι (σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών)
Μειώνει το ΦΠΑ και επιδοτεί τις θέσεις στα θέατρα και τα σινεμά, ένα μέτρο που δεν έχει άμεση εφαρμογή, αφού κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν και με ποιες προϋποθέσεις
Εξαγγέλλει«έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ» για τους επιστήμονες, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα αποκλειστεί
Μπορεί η κυβέρνηση να πιστεύει ότι η επανάληψη είναι «μήτηρ πάσης μαθήσεως». Το λιανεμπόριο, η εστίαση και οι άνθρωποι της αγοράς δε χρειάζονται επαναλήψεις των ίδιων μέτρων που αποκλείουν τους περισσότερους επαγγελματίες. Απαιτούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Κοινή Δήλωση Γιώργου Αρβανιτίδη Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Χάρη Δούκα Γραμματέα Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής

Με τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος (οι οποίες έφτασαν σε ορισμένες περιοχές και την 1 ½ ώρα) που σημειώθηκαν γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές της Αττικής (κυρίως Πειραιά, Αθήνα και Δυτικά Προάστια) και της Πελοποννήσου, επηρεάστηκαν πάνω από 1 εκατ. πολίτες και το πολύ σοβαρό πρόβλημα των δικτύων που έχουμε πολλές φορές τονίσει, ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Τα τελευταία 3 χρόνια, είμαστε συνεχώς μάρτυρες διακοπών ρεύματος σε περιοχές της Αθήνα και της περιφέρειας λόγω βλαβών στο σύστημα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εδώ και 3 χρόνια ακούμε και συζητάμε για αστοχίες υλικών, για πεπαλαιωμένο εξοπλισμό που χρίζει αντικατάστασης, για ανυπαρξία ελέγχων, συντήρησης των δικτύων και υποστελέχωση.

Τρία χρόνια τώρα, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει συνεχώςτην κρισιμότητα της κατάστασης.

Τι έχει γίνει αλήθεια στο διάστημα της διακυβέρνησης της ΝΔ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Με αφορμή λοιπόν και την νέα, πρωτοφανούς συχνότητας, έντασης και διάρκειας βλάβη, ρωτάμε τα ακόλουθα και περιμένουμε άμεσα την απάντηση της Κυβέρνησης και του ΑΔΜΗΕ:

  1. Που οφείλεται η φωτιά στο τόσο νευραλγικό για την ηλεκτροδότηση Αττικής και Πελοποννήσου ΚΥΤ Κουμουνδούρου;
  2. Ποια είναι η παρούσα κατάσταση και ποια η διάρκεια ζωής του τεχνολογικού εξοπλισμού του ΚΥΤ Κουμουνδούρου;
  3. Γιατί ενώ ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ αναγνωρίζει (στο δεκαετές πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε πριν έναν μήνα) ότι επιβάλλεται η ανακατασκευή του ΚΥΤ Κουμουνδούρου επειδή όλοι οι διακόπτες των αυτομετασχηματιστών πρέπει να αντικατασταθούν, δεν έχει προχωρήσει με διαδικασία κατεπείγοντος αυτή την ανακατασκευή αλλά την αφήνει για το 2024;
  4. Υπήρχε χθες στο νευραλγικό ΚΥΤ Κουμουνδούρου το απαραίτητο προσωπικό για να αποτρέψει / διαχειριστεί την βλάβη ;
  5. Ποια μέσα προστασίας (π.χ. διαφορική προστασία ζυγών) δεν λειτούργησαν και για ποιο λόγο είχαμε τόσο εκτεταμένη διακοπή ρεύματος;
  6. Γιατί έχει αργήσει τόσα χρόνια να ολοκληρωθεί ο ανατολικός διάδρομος (400 kV) ΚΥΤ Μεγαλόπολης – ΚΥΤ Κουμουδούρου, ώστε να έχουμε επαυξημένη ασφάλεια και ενίσχυση των διασυνδέσεων;
  7. Είστε σε θέση να εγγυηθείτε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για ένα νέο εκτεταμένο και πιο επικίνδυνο blackout για την Αθήνα ή άλλες περιοχές της χώρας και ποια επιπλέον μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο;

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής με την προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας. Το αντικείμενο συζήτησης ήταν οι εξαγγελθείσες από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών αλλαγές στον εκλογικό νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Στην τηλεδιάσκεψη εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχαν η κ. Λιακούλη Ευαγγελία, Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Μπατζελή Κατερίνα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Κώστας Πανταζής, Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης και οι Αναπληρωτές Γραμματείς Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής κ. Σίμος Δανιηλίδης, κ. Αντωνάκος Μανώλης και κ. Φωτάκης Γιάννης.

Από το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας συμμετείχαν ο κ. Νικολαΐδης Ισαάκ, Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας, η κ. Δασκαλή Όλγα, Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, ο κ. Λύρας Παναγιώτης, Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, η κ. Χρυσανθοπούλου Πελαγία, Πρόεδρος της Κοινότητας Εξαλόφου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βουτσινός Γιάννης, Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλησσά Σύρου και ο κ. Χρυσίδης Κίμων, Πρόεδρος της Κοινότητας Περάματος Λέσβου.

Το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας κατέθεσε τις θέσεις και τα αιτήματα του σε σχέση με τον εκλογικό νόμο. Ειδικότερα πρότειναν τη διατήρηση της ξεχωριστής κάλπης στην ανάδειξη των Κοινοτήτων, την άρση της ανισότητας στις προτεινόμενες εκλογές μεταξύ των Κοινοτήτων, που δημιουργείται με κριτήριο το πληθυσμιακό όριο των 500 κατοίκων, την αναγκαιότητα στήριξης των χωριών και της υπαίθρου, που ερημοποιείται και εγκαταλείπεται, και τη μη κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας στην έδρα κάθε Δήμου. Παράλληλα, ανέπτυξαν και διαχρονικά αιτήματα των Κοινοτήτων για ξεκάθαρες αρμοδιότητες και ενίσχυση του ρόλου των Κοινοτήτων με αποφασιστικές αρμοδιότητες, εξορθολογισμό της διαδικασίας της πάγιας προκαταβολής και των πόρων των Κοινοτήτων και τη θεσμική εκπροσώπηση των Κοινοτήτων σε ΚΕΔΕ και ΠΕΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να προηγηθεί ο εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαλύπτει τη βούληση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, σε διαφορετική περίπτωση θα είχε προηγηθεί το νομοσχέδιο για την μετάβαση στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε τη διαφωνία του με πολλές από τις αστοχίες και προβλέψεις του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ιδίως με το όριο εκλογής 43% από τον πρώτο γύρο.

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας και αναγνώρισε τον καίριο ρόλο των Κοινοτήτων, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης με ρόλο ουσιαστικό και ωφέλιμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδίως στην ύπαιθρο και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και επεξεργαστεί ουσιαστικά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις και θα είναι σταθερός συνομιλητής και σύμμαχος του Δικτύου στην προσπάθεια του να συμμετέχει ισότιμα στο δημόσιο διάλογο για τη νέα θεσμική αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης.

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΚΕ

Ερώτηση Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα

ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η άμεση ανατροπή κυβερνητικού και εργοδοτικού πραξικοπήματος στην ΟΚΕ»

Κύριε Υπουργέ,

Η ΟΚΕ συστάθηκε το 1994 και κατοχυρώθηκε συνταγματικά με την αναθεώρηση του 2001. Βασικό της έργο είναι η διατύπωση αιτιολογημένης γνώμης σε θέματα ιδιαίτερης σπουδαιότητας, που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας. Με τις προτάσεις της και τις γνωμοδοτήσεις της, η ΟΚΕ επιχειρεί τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους ή την ελαχιστοποίηση των πιθανών παρενεργειών από την άσκηση των επιμέρους αποφάσεων της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας. Απαρτίζεται από τρεις ομάδες, με την πρώτη να εκπροσωπεί τους εργοδότες, η δεύτερη τους εργαζομένους και η τρίτη λοιπές οργανώσεις, όπως οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι ενώσεις καταναλωτών, η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, περιβαλλοντικές οργανώσεις, το ΤΕΕ κ.ά.

Επιπλέον, ο νόμος σύστασης της ΟΚΕ προβλέπει ότι η προεδρία της ανατίθεται εκ περιτροπής σε μία από τις τρεις ομάδες που συγκροτούν την ΟΚΕ (εργοδότες, εργαζόμενοι και επιστήμονες-επαγγελματίες), ενώ το αποτέλεσμα επικυρώνεται από τον υπουργό Οικονομικών.

Ωστόσο, στην τελευταία διαδικασία της εκλογής Προέδρου της ΟΚΕ, σύμφωνα με σοβαρές καταγγελίες της ΓΣΕΕ, η δημοκρατική αυτή πρακτική, παραβιάστηκε και διαπράχτηκε εκλογική εκτροπή.

Συγκεκριμένα, ενώ το πρόσωπο που είχε υποδείξει η εργατική πλευρά είναι προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, επαρκούς επιστημονικής κατάρτισης και ευρείας κοινωνικής αποδοχής, ως ορίζει ο νόμος, αφ’ ενός συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις του νόμου και αφ’ ετέρου είναι το ίδιο πρόσωπο που ομόφωνα όλοι οι κοινωνικοί εταίροι είχαν ορίσει ως Πρόεδρο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, στην Ολομέλεια μεθοδεύτηκε η υπερψήφιση ως προτεινόμενου Προέδρου, ενός προσώπου που δεν συγκεντρώνει ούτε την πλειοψηφία των μελών της εργατικής ομάδας, ούτε την πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της ΟΚΕ, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά ούτε αποτελεί πρόταση των εργαζομένων;

Επειδή η ΓΣΕΕ έχει εκφράσει ευθεία αντίθεση και αντίδραση για την εκλογική διαδικασία, επισημαίνω ότι η επικύρωση της πρωτοφανούς διαδικασίας και του αποτελέσματος είναι προφανές ότι υπονομεύει τον θεσμό και παραβλέπει τον νόμο από τυπική και ουσιαστική άποψη.

Επειδή υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για εκλογική εκτροπή στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της ΟΚΕ,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Γιατί έγινε αποδεκτή μια παράνομη απόφαση, αφού ο προτεινόμενος πρόεδρος δεν συμπλήρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της ΟΚΕ, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος 2232/1994, δεν εκπλήρωνε τις προϋποθέσεις προσώπου ευρύτερης αποδοχής και το κυριότερο δεν αποτέλεσε πρόταση της ομάδας των εργαζομένων σύμφωνα και με τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ;
  2. Με δεδομένη την αντίδραση της ΓΣΕΕ, με ποιο τρόπο θα διασφαλίσετε την ομαλή και σύννομη λειτουργία της ΟΚΕ ως θεσμό συναίνεσης και σύνθεσης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Μουλκιώτης

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ κ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ;

Απάντηση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία:

“Την ώρα που κλείνουν τους πολίτες στα σπίτια τους από τις 18.00 και επιβάλλουν πρόστιμα παντού, ο κ. Μητσοτάκης τρώει με δεκάδες ακόμα στελέχη στην Ικαρία σε προφανείς συνθήκες συνωστισμού.

Οι κήνσορες της ατομικής ευθύνης και της ενσυναίσθησης εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα. Αλήθεια, γιατί δεν μπήκε πρόστιμο στον κ. Στεφανάδη ; ”

ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και αλλά κανάλια αρχικά- αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία.

Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε.

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την επίσκεψη Μηταράκη και τα επεισόδια στην Ορεστιάδα

Οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές.

Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν.

Η αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη.

Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα.

Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα Ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων.

Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του.


Ρυθμός Επικαιρότητας | 8.2.2021

Κορωνοπάρτυ στην Ικαρία: Κυβέρνηση & ΕΡΤ οφείλουν εξηγήσεις

Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή το αυτονόητο: ότι οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές. Κυρίως για τους πολίτες που καλούνται να κλειστούν στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα και να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ ο Πρωθυπουργός, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ συνωστίζονται και γευματίζουν. Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι προσωπική και δεδομένη. Δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες, αλλά εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα. Είναι επίσης γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και άλλα κανάλια αρχικά- αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται ) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε. Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Οικονομία: «Απλώνουν» και «μαζεύουν» τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγείλει!

Το λιανεμπόριο, η εστίαση και οι άνθρωποι της αγοράς δεν χρειάζονται επαναλήψεις των ίδιων μέτρων της κυβέρνησης που αποκλείουν τους περισσότερους επαγγελματίες, αλλά απαιτούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν. Όμως, ο κ. Σταϊκούρας, ως σύγχρονος Προκρούστης, «απλώνει» και «μαζεύει» τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει εκείνος και ο πρωθυπουργός! Με την επιστρεπτέα προκαταβολή π.χ., βάζει κριτήριο τη μείωση τζίρου κατά 20%, αλλά αποκλείει το 55% όσων έκαναν αίτηση και διανέμει στον 5ο κύκλο 1,1 δις ευρώ αντί του 1,5 δις που ανακοινώθηκε αρχικά. Βαφτίζει 6ο κύκλο τα 400 εκατ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα, αντί ν’ αυξήσει το συνολικό ποσό, όπως ζητάει το Κίνημα Αλλαγής. Την ίδια στιγμή, πληρώνει το ενοίκιο για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στους πληττόμενους ΚΑΔ και τους επιδοτεί τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, παρότι κόβονται από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Μειώνει το ΦΠΑ και επιδοτεί τις θέσεις στα θέατρα και τα σινεμά, χωρίς αυτή τη στιγμή να ξέρουμε αν και πότε θ’ ανοίξουν. Εξαγγέλλει «έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ» για τους επιστήμονες, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα αποκλειστεί.

Περισσότερα ΕΔΩ

Black out Κυριακής: Τεράστιες οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση των ηλεκτρικών δικτύων

Το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου και προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο αναδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και τις σχετικές υποδομές. Ακούμε εδώ και τρία χρόνια για αστοχίες υλικών, για πεπαλαιωμένο εξοπλισμό που χρήζει αντικατάστασης, για ανυπαρξία ελέγχων, συντήρησης των δικτύων και υποστελέχωση. Όμως, επί διακυβέρνησης ΝΔ, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αναμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον ΑΔΜΗΕ σε κρίσιμα ερωτήματα. Περισσότερα ΕΔΩ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αντί μεταρρυθμίσεων …εκλογομαγειρέματα του 43%

Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη στελεχών του Κινήματος Αλλαγής με την προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας.

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ν’ αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαλύπτει τη βούλησή της να μην προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις, διότι διαφορετικά θα είχε προηγηθεί το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως το Κίνημα που υλοποίησε την πραγματική αποκέντρωση και έδωσε δύναμη στην Αυτοδιοίκηση, διαφωνούμε με τις προβλέψεις του νέου νόμου και ιδίως με το όριο εκλογής του 43% από τον πρώτο γύρο. Περισσότερα ΕΔΩ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *