Μικτό κλιμάκιο για γρήγορους ελέγχους και παρεμβάσεις στο πυρηνελαιουργείο συστήνει η αντιπεριφέρεια Λασιθίου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Με τη δημιουργία ενός  μεικτού κλιμακίου στο οποίο θα συμμετέχουν ελεγκτικές υπηρεσίες εκτός από υπηρεσιακούς φορείς σκοπεύει να διαχειριστεί η αντιπεριφέρεια Λασιθίου το πρόβλημα που δημιουργείται εδώ και χρόνια από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην Ιεράπετρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ανδρουλάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι μετά την πρώτη διερευνητική συνεδρίαση του κλιμακίου και των υπαλλήλων που πρόκειται να το στελεχώσουν, αναφέροντας πως στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί η δυνατότητα να γίνονται άμεσοι και γρήγοροι έλεγχοι ώστε να διαπιστώνεται αν η μονάδα λειτουργεί όπως θα έπρεπε αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης του κλιμακίου ώστε να διορθώνονται άμεσα τυχόν παραβάσεις.

Οι φετινοί έλεγχοι που έχουν γίνει από πλευράς αντιπεριφέρειας Λασιθίου έχουν δείξει συγκεκριμένα προβλήματα για τα οποία έχουν γίνει συστάσεις στη μονάδα, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα ένας από τους στόχους των ελέγχων που έγιναν και πρόκειται να γίνουν είναι να φανεί αν υπάρχει λόγος αναθεώρησης των περιβαλλοντικών όρων βάση των οποίων λειτουργεί η μονάδα με σκοπό να μην προκαλεί περιβαλλοντικά προβλήματα ούτε και να δημιουργείται πρόβλημα από τις οσμές.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως έχει σκοπό να επικοινωνήσει με άλλες παρόμοιες μονάδες της Κρήτης ή και αλλού οι οποίες χρησιμοποιούν πιο σύγχρονες τεχνολογίες και μεθόδους ώστε να γίνει φανερό αν μπορούν ανάλογες μέθοδοι να εφαρμοστούν και στο πυρηνελαιουργείο της Ιεράπετρας.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.