«Μικρός ο προϋπολογισμός για την Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ».


0
(0)

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τo Υπουργείo Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι μικρός ο προϋπολογισμός για την Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ και ζητά την αναγκαία χρηματοδότηση για να ενταχθούν περισσότερα σχέδια.

 Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Το  πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ μπορεί να συνεχίσει την επιτυχία των προηγούμενων και να συμβάλλει  στην ουσιαστική  αναβάθμιση του Κτιριακού αποθέματος της  χώρας αξιοποιώντας τις επενδύσεις που ήδη έχουν γίνει στον τομέα αυτό με την προστιθέμενη αξία της τεχνολογίας και των σύγχρονων τεχνικών, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις για  την δίκαιη και αναγκαία χρηματοδότηση των γεωγραφικών περιφερειών και για την  αντιμετώπιση στρεβλώσεων όπως η εκλεξιμότητα υαλοπινάκων.

Η προβλεπόμενη χρηματοδότηση για την Κρήτη σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου είναι 31 εκατ. ευρώ και με δεδομένο ότι για να ενταχθεί ένα σπίτι στο πρόγραμμα θα πρέπει να ανέβει τρεις κατηγορίες που για ένα σπίτι 100 τμ της δεκαετίας του 1970 προϋποθέτει ελάχιστο κόστος 16.000 ευρώ,  τα 31 εκατομμύρια  θα φτάσουν  το πολύ για 1938 αιτήσεις αλλά σε κάθε περίπτωση το ποσό που προβλέπεται για την Κρήτη είναι απαράδεκτα χαμηλό σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες αλλά και ως ποσοστό του συνολικού ποσού και δεν λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που σας έχουν τεθεί με άλλη παρέμβαση μας σχετικά με το νέο διεθνές  αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Με δεδομένο ότι και στο προηγούμενο πρόγραμμα το ποσό που διατέθηκε για την Κρήτη ήταν 30 εκατομμύρια περίπου το ίδιο η πλατφόρμα έκλεισε στα 45 λεπτά αφήνοντας μόνο απογοήτευση στους πολίτες και

Επειδή έχουν διατυπωθεί σημαντικές ενστάσεις για το «ρίξιμο» της Κρήτης και μάλιστα από Κρητικό Υπουργό με Κρητικό Πρωθυπουργό αλλά και για τις προδιαγραφές και επιλεξιμότητες

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να προβλέψετε για την Κρήτη την αναγκαία χρηματοδότηση για να ενταχθούν περισσότερα σχέδια;

-Τι σκοπεύετε να κάνετε με τις στρεβλώσεις που προκαλούν ορισμένοι κανόνες του προγράμματος;».

«Στήριξη των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης».

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τoν Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την στήριξη των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης.

 Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά ταυτόχρονα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη να στηριχθούν τουλάχιστον αναλογικά με τα κεντρικά μέσα.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την κατανομή της χρηματοδότησης της κρατικής ενημέρωσης, με εφαρμογή του ν.2328/95 που προβλέπει ότι το 30% τουλάχιστον της χρηματοδότησης αποδίδεται στα τοπικά και περιφερειακά μέσα και διαφανή κριτήρια ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, την τηλεθέαση, ακροαματικότητα, επισκεψιμότητα και κυκλοφορία.

Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας θέτει τέσσερα ζητήματα, υποστηρίζει ότι η περιφερειακή τηλεόραση περνά την δυσκολότερη περίοδο της και ζητά μέτρα επιβίωσης:

1.Εφαρμογή προγραμμάτων επιδότησης εργασίας και όχι ανεργίας

2.Μείωση της υπερφορολόγησης

  1. Παράταση έκπτωσης του ενοικίου της DIGEA

4.Συμμετοχή της Περιφερειακής Τηλεόρασης στις διαφημιστικές εκστρατείες του δημοσίου.

Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων αλλά και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ)  θέτουν τα ζητήματα για:

1.Επικαιροποίηση του απαρχαιωμένου Μητρώου περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου, που να περιλαμβάνει και την ψηφιακή μορφή των εφημερίδων καθώς και το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων.

2.Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κρατικών δημοσιεύσεων διακηρύξεων και προκηρύξεων (ν.3548/07) και σε κάθε περίπτωση παράταση της αναστολής εφαρμογής της.

  1. Εφαρμογή των προγραμμάτων επιδότησης θέσεων εργασίας και για τα περιφερειακά μέσα ή κατάργηση της επιπλέον εισφοράς 2% υπέρ ΕΔΟΑΤΕΠ που είναι για το σκοπό αυτό.

4.Επιπλέον πρόγραμμα ενημέρωσης για την πανδημία μέσω των περιφερειακών μέσων

Και Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

Έχετε εξετάσει τα παραπάνω θέματα που έχουν τεθεί υπόψη και ποια προτίθεστε να ικανοποιήσετε από αυτά;».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ & ΜΕΛΗ ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γραμματέα Ν.Ε. Αντώνη Ζαχαριουδάκη, τον υπεύθυνο Τομέα Υγείας της Ν.Ε. Μανόλη Αχλαδιανάκη, το μέλος Ν.Ε. Μιχάλη Φακουρέλη αλλά και τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Τάσο Φιλαλήθη, επισκέφθηκε σήμερα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και συναντήθηκε με τον Διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου Νίκο Ανδρουλάκη, τον διευθυντή και τους προϊσταμένους της Ιατρικής, Τεχνικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια  συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωση Εργαζομένων Γιώργο Χονδροζουμάκη και μέλη του Δ.Σ.

Η διοίκηση και οι υπηρεσιακοί προϊστάμενοι, ενημέρωσαν για τον απολογισμό της δραστηριότητας του Νοσοκομείου το 2019, τον τρόπο οργάνωσης για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid-19, την μετεγκατάσταση των κλινικών και του προσωπικού τους στο νέο κτίριο καθώς και για την ανακαίνιση – αναβάθμιση του παλαιού κτιρίου.

Τέθηκε επίσης η αναγκαιότητα νέου οργανογράμματος, η ενίσχυση του τακτικού προϋπολογισμού με πρόβλεψη δαπανών για τις ανάγκες που προκύπτουν, υλικοτεχνικές υποδομές κλπ. καθώς και η ανάγκη για ταχύτερη διεκπεραίωση των διαγωνισμών για την απόκτηση ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Από την Ένωση Εργαζομένων τέθηκαν τα θέματα του νέου οργανογράμματος και της στελέχωσης του νοσοκομείου, τόσο των κλινικών όσο και των υπηρεσιών, την ανάγκη αξιοποίησης με σταθερή σχέση εργασίας του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί χρόνια και για άλλα εργασιακά θέματα.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής από την πλευρά του, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που πήρε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά για την αναγέννηση του ΕΣΥ, που αποτελεί εμβληματικό έργο του ΠΑΣΟΚ, την επεξεργασία συγκεκριμένου πλαισίου, το οποίο ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση αλλά και για τις τροπολογίες που κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για την:

  • Έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του προσωπικού του ΕΣΥ και του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ

Επιπλέον ο Βουλευτής δεσμεύτηκε, τόσο στη Διοίκηση όσο και στους εργαζόμενους, ότι θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για:

  1. Το νέο οργανισμό του Βενιζελείου Νοσοκομείου
  2. Την στελέχωση για την κάλυψη των κενών που ήδη υπάρχουν
  3. Την λειτουργία υπηρεσιακού συμβουλίου για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο
  4. Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την επιλογή των προϊστάμενων μετά από κρίση και όχι με ανάθεση
  5. Την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικουρικών που εργάζονται πολλά χρόνια και δεν εντάχθηκαν στους πίνακες επιτυχόντων.
  6. Την ένταξη της μεγάλης ανακαίνισης-αναβάθμισης του παλαιού κτιρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του Πανανείου, που είχε ξεκινήσει με την ανακατασκευή από τον ΟΑΝΑΚ με πρόεδρο τον Βασίλη Κεγκέρογλου το 2003 αλλά ενίοτε εγκαταλείφθηκε το εγχείρημα.

Ο Διοικητής ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την αξιοποίηση του Πανανείου για Κέντρο Ημέρας για τον Αυτισμό, Κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας, υποστήριξης και αποκατάστασης, χρονίως πασχόντων (καρκινοπαθών και μη) και ασθενών με κινητικά προβλήματα, Αυτοτελή Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας και Σταθμός αιμοδοσίας και Κέντρο αιμοληψιών και ο Βουλευτής, λόγω και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του για την αξιοποίηση του Πανανείου, δεσμεύτηκε για κοινοβουλευτική παρέμβαση.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.