Μικρή αλλά αισθητή άνοδο στην οικοδομική δραστηριότητα στην Ιεράπετρα δείχνουν τα στοιχεία για νέες άδειες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Μετά από μια δεκαετία ελεύθερης πτώσης με φανερές τις συνέπειες ίσως περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κλάδο της οικοδομής φαίνεται πως τα πράγματα σιγά σιγά αρχίζουν να βελτιώνονται στην περιοχή της Ιεράπετρας με τα στοιχεία να δείχνουν μια μικρή αλλά αισθητή άνοδο στις εκδόσεις νέων αδειών.

Την εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο κ. Παπάγγελος προϊστάμενος του τμήματος δόμησης του Δήμου Ιεράπετρας, αναφέροντας πως η αίσθηση που υπάρχει στους περισσότερους πως ο οικοδομικός κλάδος έχει αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει, φαίνεται και από μια αύξηση στις νέες άδειες.

Αριθμός αδειών που απέχει πάρα πολύ από την περίοδο δημιουργίας του νέου σχεδίου της πόλης της Ιεράπετρας, τότε δηλαδή που ο αριθμός των ετήσιων αδειών έφτασε στον μέγιστο αριθμό τους. Συγκεκριμένα τότε οι νέες άδειες ήταν κοντά στις 400, κυρίως για κατασκευές στο νέο σχέδιο πόλης.

Απέχει όμως και από τον ελάχιστο αριθμό που ήρθε το 2010 όταν οι νέες οικοδομικές άδειες στην Ιεράπετρα έφτασαν μόλις τις 25.

Από τότε μέχρι και σήμερα χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των νέων εκδόσεων ανέβαινε με μικρό ρυθμό φτάνοντας τις 48 το 2017 και πλέον, φέτος, το 2019 μέχρι και σήμερα οι νέες άδειες έχουν ξεπεράσει τις 60.

Πρόκειται κυρίως για κατοικίες που κατασκευάζονται είτε από έλληνες είτε και από ξένους που δείχνουν ενδιαφέρον για αγορές κυρίως σε τοπικές κοινότητες του Δήμου. Αντίθετα με το παρελθόν πλέον νέες ανεγέρσεις αφορούν ισόγειες και διώροφες κατοικίες.

Μια άνοδος που όπως εκτίμησε ο κ. Παπάγγελος είναι πιθανό να ενισχυθεί τόσο λόγω της τουριστικής ανάπτυξης που παρατηρείται αλλά και με την ολοκλήρωση των τοπικών οικοδομικών σχεδίων που είναι σε εξέλιξη για τις περιοχές του Κουτσουναρίου, Ανάληψης, Παχειάς Άμμου, Κεντριού κάτι που θα διευκολύνει πολύ τις νέες ανεγέρσεις κατοικιών.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.