Μια σπουδαία πρωτοβουλία για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ξεκινά στην Ιεράπετρα


Τελευταία ενημέρωση 3 ημέρες by energinews (admin)

Μια σπουδαία πρωτοβουλία που αφορά όλο το νομό Λασιθίου γίνεται πράξη για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και από φέτος θα μπορούν σε εβδομαδιαία βάση να προπονούνται στο μπάσκετ με τον Α.Ο.Κ. Ιεράπετρας.

Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω της συνεργασίας του ΑΟΚΙ με το φορέα «Τζάμπολ Αγάπης» ο οποίος συνεργάζεται για αυτό το σκοπό με πάρα πολλούς από τους μεγάλους μπασκετικούς συλλόγους της χώρας, όπως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, και πλέον για πρώτη φορά στην Κρήτη με τον ΑΟΚΙ.

Ένα προπονητικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιάννης Τσουμπρή, μαζί με τον γιο του που βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Τόσο ο κύριος Τσουμπρής όσο και ο πρόεδρος του ΑΟΚΙ Νίκος Τζωρτζάκης και ο προπονητής Ηλίας Νταραράς που ασχολήθηκε για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος μίλησαν στο Ράδιο Λασίθι και την πρώτη εκπομπή της σεζόν του Δημήτρη Τουρλούκη για την πρωτοβουλία που στόχο έχει τόσο να βοηθήσει όσο και να προσφέρει ποιοτικό χρόνο στα παιδιά.

Όπως αναφέρθηκε όλο το πρόγραμμα θα γίνεται από πιστοποιημένους προπονητές μπάσκετ και είναι εντελώς δωρεάν για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν ενώ μέσω χορηγών θα μπορούν να καλύπτονται και έξοδα για εξοπλισμό και ένδυση.

Το «Τζάμπολ της Αγάπη ξεκίνησε το 2016 ως προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ των παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, τη Συν-Εκπαίδευση τους με άλλα παιδιά και την αποδοχή τους με την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Ακούστε αναλυτικά: ΕΔΩ

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.