Μια σπουδαία δράση: Μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ιεράπετρας εργάστηκαν σε καφετέριες της πόλης [βίντεο]


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 3 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας πραγματοποίησε μια σπουδαία δράση για τους μαθητές του σχολείου.

Τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ έγιναν βοηθοί σερβιτόρων σε τέσσερις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης και πρόσφεραν απλόχερα το χαμόγελο και την θετική τους ενέργεια στον κόσμο που εξυπηρετούσαν. Μέσα από αυτή τους την προσπάθεια απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο στους γύρω τους αλλά και στους ίδιους, πως μπορούν να εργαστούν και να λειτουργήσουν αρμονικά σε έναν επαγγελματικό χώρο.

Το Ράδιο Λασίθι ήταν εκεί και κατέγραψε αυτή την πρωτοβουλία, μίλησε με τους μαθητές και τους δασκάλους τους με σκοπό να γίνει γνωστό το πως ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην ομαλή ένταξη ατόμων με αναπηρίες.

 

Παράλληλος στόχος στης συγκεκριμένης δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν και να πληροφορηθούν οι επαγγελματίες και οι πολίτες για τις  δεξιότητες και τις γνώσεις των συγκεκριμένων ατόμων με ιδιαιτερότητες έτσι ώστε να μπορούν πιο εύκολα να απορροφηθούν και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Ενώ παράλληλα τα ίδια τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον και να αποδείξουν στον ίδιο τους τον εαυτό ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Οι δάσκαλοι του ΕΕΕΕΚ  συμμετείχαν και οι ίδιοι με την παρουσία τους σε όλο αυτό το εγχείρημα προσπαθώντας να δώσουν στα παιδιά αυτοπεποίθηση και να τα στηρίξουν στην προσπάθεια αυτή.

Οι καταστηματάρχες που δέχτηκαν να στηρίξουν αυτή την δράση αγκάλιασαν τους μαθητές και με μεγάλη χαρά συνεργάστηκαν μαζί τους . Οι επιχειρήσεις πήραν μέρος ήταν le cafe , Βετεράνο , Απέριττον, Πορφύρα-Ξενοδοχείο El Greco

Δείτε το ρεπορτάζ του Ράδιο Λασίθι:

πηγη:radiolasithi.gr
 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.