Μια μεγάλη αγκαλιά για τον Κρητικό που ζει μοναχός μέσα σε ακαθαρσίες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Μεγάλος αγώνας για να ζήσει ο 37χρονος σε αξιοπρεπείς συνθήκες

Μια μεγάλη αγκαλιά έχει γίνει η κοινωνία της Αγίας Γαλήνης για τον 37χρονο Κρητικό που ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά καθώς ζει ολομόναχος μέσα σε λίγα τετραγωνικά, δεν μπορεί πλέον να μετακινηθεί και χρήσει 24ωρης νοσηλείας. Πέρα από την προσπάθεια που γίνεται να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον Τ. Γ., οι συγχωριανοί του πιέζουν μαζί με τη δημοτική αρχή να βρεθεί ένας καλύτερος χώρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Μετακινιόταν με αμαξίδιο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανόλη Φουντιδάκη «υπάρχει μια τεράστια ευαισθησία για το θέμα αυτό από την τοπική κοινότητα, την Εκκλησία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Η κατάσταση ήταν καλύτερη πριν από χρόνια καθώς του αγοράσαμε αμαξίδιο , το προσαρμόσαμε και έτσι μπορούσε μόνος του να μετακινηθεί στο χωριό. Αναζητήσαμε και μια γυναίκα να τον φροντίζει, όμως ήταν δύσκολο να αντέξει τις συνθήκες υπό τις ζει και τα προβλήματα».

Δίπλα στον 37χρονο και οι άνθρωποι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που έκαναν ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον βοηθήσουν. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, δεκάδες είναι και τα μηνύματα που δέχτηκε το neakriti.gr για να βοηθηθεί ο 37χρονος.

Συγκλόνισε η ιστορία του

Όπως ανέφεραν οι αναγνώστες χαρακτηριστικά:

«Τραγικό δεν έχω λόγια… Λυπάμαι ειλικρινά πρώτα για μένα που δεν μπορώ να σου προσφέρω κάτι και μετά για το δήθεν κράτος, τις δήθεν υπηρεσίες πρόνοιας και την Εκκλησία που θα έπρεπε να είναι παρών» .

«Ας βγει κάποιος έντιμος/η να δημιουργήσει ένα ταμείο υπέρ αυτού του ανθρώπου και ας δώσουμε από 10 € ο καθένας να τον βγάλουμε από την δύσκολη αυτή κατάσταση».

«Το κράτος είναι απών . Ένα σωρό λεφτά μας παίρνετε από παντού αλλά  δεν έχετε να φτιάξετε ένα χώρο για τον άνθρωπο τον κάθε άνθρωπο να ζει όχι στο δρόμο …αίσχος».

Σταδιακά η κατάσταση του Τ.Γ άρχισε να επιδεινώνεται και ο ίδιος να αντιμετωπίζει δεκάδες προσωπικές δυσκολίες και προβλήματα. Η εικόνα του 37χρονου Κρητικού που άρχισε το τελευταίο διάστημα να παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι μέσα σε ακαθαρσίες, «πλήγωνε» τους συγχωριανούς και όσους γνώριζαν την προσωπική τραγωδία του 37χρονου.

Ζητούν ξανά παρέμβαση Εισαγγελέα

Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία και έτσι η δημοτική αρχή Αγίας Βασιλείου ζήτησε μέσω της Εισαγγελίας να γίνει παρέμβαση ώστε να φιλοξενηθεί ο Κρητικός σε μια δομή.

Όπως επισημαίνει ο κ.Φουντιδάκης «Όλα άλλαξαν το τελευταίο διάστημα που χειροτέρευσε. Αν και αρχικά δεν ήταν θετικός στη φιλοξενία του σε ίδρυμα, τώρα έχει συμφωνήσει σε αυτό. Υπάρχουν θέσεις και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση για να φιλοξενηθεί κάπου. Η πρότασή μας προς όλους τους φορείς του τόπου είναι να αποστείλουμε ένα νέο έγγραφο προς την Εισαγγελία, να ζητήσουμε να υπάρξει άμεση λύση στο θέμα».

Πρέπει να πεθάνει κάποιος για να… «αδειάσει» θέση

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έγινε αίτηση για να φιλοξενηθεί στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων, όπου έχει σταλεί ο φάκελός του. Δυστυχώς όμως σύμφωνα με πληροφορίες η μόνη περίπτωση να φιλοξενηθεί ο 37χρονος είναι να … πεθάνει τρόφιμος καθώς δεν υπάρχουν κενές θέσεις. Έτσι αναζητείται μια άμεση λύση για τον 37χρονο, καθώς είναι τουλάχιστον απάνθρωπο να συνεχίσει να ζει υπό τις συνθήκες που δεν αρμόζουν σε κανέναν, πόσο μάλλον ένα άτομο που έχει ανάγκη τη βοήθεια και τη ζεστή αγκαλιά της κοινωνίας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.