Μια ιδιαίτερη επίσκεψη στον Δήμο Αγίου Νικολάου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 4 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Τεχνίτες απο την Γερμανία που επισκέπτονται πόλεις του κόσμου, υποστηρίζοντας μια παράδοση οκτακοσίων ετών, που θέλει τους νέους τεχνίτες μετά την μαθητεία τους να βρίσκονται για τουλάχιστον τρία χρόνια, μακριά από την πατρίδα τους, επισκέφθηκαν χθες (3/12) τον Δήμο Αγίου Νικολάου και είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Χάρη Αλεξάκη.
Όπως έκαναν γνωστό, η περιοδεία τους, είναι εθελοντική, ταξιδεύουν και δουλεύουν σε διάφορα μέρη και εταιρείες, προκειμένου να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, να εξελιχθούν προσωπικά και να συμβάλλουν στην επαγγελματική τους πρόοδο, μέσα από τις εμπειρίες που αποκτούν.
Μάλιστα κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν τον τόπο καταγωγής τους, περισσότερο από πενήντα χιλιόμετρα.
Η περιοδεία, όπως διευκρίνησαν, δεν έχει ούτε θρησκευτικά, ούτε πολιτικά κίνητρα, ενώ τα ρούχα που φορούν αποτελούν μέρος και σύμβολο της.
Η συγκεκριμένη δράση είναι εγγεγραμμένη, ώς άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, ενώ όπως έγινε γνωστό, σε βιβλίο που έχουν μαζί τους, συγκεντρώνουν τις σφραγίδες των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του σήματος της πόλης που επισκέπτονται, ως αποδεικτικό του ταξιδιού τους.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.