Μια θηλυκιά σκυλίτσα αναστάτωσε τις Μπουντούλες


0
(0)

Ένα θέμα που διαρκώς επανέρχεται στην επικαιρότητα για πολλούς και διάφορους λόγους είναι αυτό με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, χωρίς να είναι δυνατό να υπάρξει μια μόνιμη λύση.

Αυτή τη φορά το πρόβλημα έχει εμφανιστεί στην περιοχή Μπουντούλες λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ιεράπετρα, όπου τις τελευταίες ημέρες ένας αρκετά μεγάλος αριθμός σκυλιών, αδέσποτων και μη, έχει φέρει μια αναστάτωση τόσο σε  κατοίκους και καλλιεργητές αλλά και σε εκείνους που εθελοντικά φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι η κα Μάντζιου, γεωπόνος στο επάγγελμα, στη συγκεκριμένη περιοχή αρχικά πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, εγκαταλείφθηκε μια σκυλίτσα η οποία γέννησε δύο φορές από 7 μωρά, η πλειοψηφία των οποίων είτε υιοθετήθηκαν, είτε μεταφέρθηκαν στο δημοτικό καταφύγιο, και κάποια από αυτά όπως η συγκεκριμένη σκυλίτσα και στειρώθηκε και όπως προβλέπει η νομοθεσία επέστρεψε στο ίδιο σημείο από το Δήμο Ιεράπετρας.

Τελικά στην περιοχή υπάρχουν κάποια αδέσποτα στειρωμένα σκυλιά τα οποία είναι φιλικά και δεν προκαλούν προβλήματα στην περιοχή, όμως εδώ και 2-3 μήνες τα δεδομένα άλλαξαν.

Τότε εγκαταλείφθηκε στην περιοχή ένα θηλυκό κυνηγόσκυλο, το οποίο είναι πάρα πολύ φοβισμένο και έτσι οι κανείς δεν μπορεί να το πλησιάσει, να το πιάσει και να το δώσει είτε για υιοθεσία, είτε προς τον Δήμο Ιεράπετρας για στείρωση.

Η σκυλίτσα αυτή έγινε η αιτία να γεμίσει η περιοχή με αρσενικά σκυλιά που θέλουν να ζευγαρώσουν, κάποια απ’ τα οποία είναι αδέσποτα και άλλα είναι κατοικίδια από κοντινά σπίτια, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην περιοχή, αφού τα αρσενικά σκυλιά μαλώνουν μεταξύ τους, μπαίνουν στη μέση του δρόμου, και μπορεί να προκαλούν και ζημιές σε θερμοκήπια.

Τις ζημιές αυτές περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι άλλος κάτοικος της περιοχής ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από τα σκυλιά αυτά, κάνοντας έντονα παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ζητώντας από το Δήμο Ιεράπετρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να απομακρύνει τα ζώα, αλλά και κατηγορώντας όσους φροντίζουν και ταΐζουν τα σκυλιά τα οποία έτσι παραμένουν στην περιοχή.

Προβλήματα που δυστυχώς διαρκώς εμφανίζονται σε πολλές περιοχές της Ιεράπετρας, οφείλονται σε απόλυτο βαθμό σε αυτούς που εγκαταλείπουν τα ζώα τους όπου βρουν, δεν παύουν όμως να ταλαιπωρούν ολόκληρές περιοχές και  κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να υπάρξει λύση στη συγκεκριμένη περιοχή για να μη δούμε ξανά άσχημα φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί ξανά στο παρελθόν…

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *