Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση – Σκηνοθετημένο το διαζύγιο


Reading time: 5 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

«Μύδρους» κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο «διαζύγιο» του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας το ως «στημένη θεατρική παράσταση», ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν πιστεύει τους λόγους που προέβαλαν οι ΑΝΕΛ για τον χωρισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια «στημένη υπόθεση, ένα συνενοημένο διαζύγιο, λέγοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν, απλώς συγχωνεύθηκαν».

Σχολιάζοντας την στάση βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, οι οποίοι δήλωσαν ή εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συννενόηση για όσα συνέβησαν, δεν υπάρχει μια νέα αρχή αλλά μια λύση για να βολευτούν και οι δύο, ώστε ο κ. Καμμένος να μην ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά να μείνει στην Βουλή ως αρχηγός κόμματος», σημειώνοντας ότι «δανείζει βουλευτές του στον κ. Τσίπρα για να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές που σκέπτονται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης να αναλογιστούν τι θα σημάνει αυτό, καθώς θα οδηγήσει στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό, την εξαπάτηση, την εθνική ταπείνωση. Αυτά τον συνδέουν με τ5ον κ. Καμμένο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι οι πολίτες δεν μπορεί να πείθονται από το επιχειρούμενο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα σε άλλους χώρους, καταλήγοντας ότι κρίνει πως οι πολίτες βλέπουν ως λύση για την χώρα την Νέα Δημοκρατία.

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα», ανέφερε, λέγοντας ότι φιλοδοξία του είναι μέχρι τις εκλογές να αναδείξει το κόμμα ως παράταξη, πείθοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και ανθρώπους που δεν είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ.

«Θεωρώ πιθανό ο κ. Τσίπρας να επιτύχει να συγκεντρώσει 151 ψήφους που χρειάζονται για να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, όμως δεν θα έχει την εμπιστοσύνη του λαού», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας να γίνουν εκλογές «εδώ και τώρα», λέγοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του προωθούν ένα διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας.

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών, είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε θα γίνουν, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των Ευρωκλογών», ενώ χαρακτήρισε το 2019 ως «έτος πολιτικής αλλαγής». «Ο κ. Τσίπρας θα ξεσαλώσει, θα διορίσει και θα πει πολλά ψέματα μέχρι τις εκλογές», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας «το έκανε όταν περίμενε να κερδίσει τις εκλογές, δεν θα το κάνει τώρα που ξέρει ότι θα χάσει».

Επιτιθέμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έριξε την Κυβέρνηση το καλοκαίρι, οπότε μπορούσε να σταματήσει για πάντα την προσπάθεια κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το κόμμα του διαχρονικά έχει την ίδια στάση έναντι των Σκοπίων και των επιχειρημάτων που προβάλλει η γείτονα χώρα. Επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι αν προηγηθούν εκλογές και το κόμμα του γίνει Κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει την Συμφωνία.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου τι θα πράξει εάν κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών και αργότερα εκείνος αναλάβει την εξουσία της χώρας, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι εφόσον περάσει η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή αυτό θα σημάνει ότι τα Σκόπια αυτομάτως θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, «όχι όμως και στην ΕΕ, με ότι αυτό σημαίνει. Εγώ δεν θα πω ποτέ «υποδέχομαι τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό στην Ελλάδα», θα έχει μακρύ δρόμο η FYROΜ για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε δε ότι εάν δεν περάσει από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα εκκινήσει από την αρχή η νομική διαδικασία με την γειτονική χώρα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τα ίδια λέει εντός και εκτός Ελλάδας σε ότι αφορά την στάση του κόμματος στην Συμφωνία των Πρεσπών, «όπως απέδειξαν και όσα είπε η κ. Μέρκελ», ενώ δήλωσε ότι επιμένει στην άποψη του ότι υπήρξε «συνάρτηση» της ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων με την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι προφανώς δεν θα περίμενε κάποιος να παραδεχθεί κάτι τέτοιο δημοσίως η Καγκελάριος της Γερμανίας.

«Ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ, έκανε 17 παρεμβάσεις που μείωσε το εισόδημα των συνταξιούχων, επέβαλλε ή αύξησε 29 φόρους» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα είπε ότι «ένα συγκυριακό επίδομα μια φορά τον χρόνο» δεν αποτελεί λύση στο εισόδημα των οικονομικά ασθενέστερων ούτε πείθονται οι πολίτες από τέτοιες κινήσεις.

Ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι το κόμμα του θα προωθήσει μείωση των εισφορών και των φόρων, αναλύοντας τις θέσεις της ΝΔ για την απασχόληση και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και έκανε λόγο για μείωση φορολογικών βαρών, όπως κατά 30% του ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια.

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και για την οικονομική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως έχει διαφορετικό πρόγραμμα και σύστημα, θεωρώντας ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τους δανειστές να βρει χώρο για περισσότερο στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες ή για ελάφρυνση των φόρων, «εάν πχ. μετά από 1 χρόνο ζητήσουμε να αναθεωρηθεί το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού θα έχουμε κερδίσει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι άμεση προτεραιότητα του θα είναι η αποκατάσταση των ομαλών ροών χρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές και των επιχειρήσεων από τις τράπεζες, οι οποίες πρέπει όπως είπε να επιστρέψει στην κανονικότητα.

“Όχι” απολύσεις στο Δημόσιο

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση της οικονομικής πολιτικής του είπε ότι κάποια από τα κονδύλια που «μοίραζε» ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσουν να δίνονται για να υπάρξει αλλαγή στην δομή της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε στο κόστος μισθοδοσίας του Δημοσίου, το οποίο όπως ανέφερε αυξήθηκε κατά 2 δις ευρώ επί ημερών Τσίπρα, γεγονός που απέδωσε σε αθρόες προσλήψεις. Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για απολύσεις από το Δημόσιο, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για αθρόες προσλήψεις και για «στρατιές» μετακλητών υπαλλήλων.

Σε ότι αφορά τις 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για κάνεναν αριθμό προσλήψεων εάν δεν μελετήσει τα στοιχεία, σημειώνοντας ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με τους αναπληρωτές καθηγητές. Κάτι τέτοιο όμως, όπως είπε, θα γίνει μόνο με διαγωσισμό μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ επεσήμανε ότι οι πρώτες προσλήψεις που ειναι απαραίτητες στην Παιδεία ειναι αυτές στην Ειδική Αγωγή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ που περιλαμβάνει γενναίες τομές προς υποβοήθηση των επενδύσεων, καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και ενδιαφέρον για τοποθέτηση κεφαλαίων στην χώρα μας.

Πηγή: ant1news.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.