Μητροπολίτης Γαβριήλ στον realfm: Πολύ καλός επιστήμονας ο Μόσιαλος, αλλά ας περιοριστεί στα θέματα που γνωρίζει

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Για το άνοιγμα των εκκλησιών και τη Θεία Κοινωνία μίλησε στον realfm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

«Μετά από ένα πρωτόγνωρο Πάσχα, επιστρέφουμε με τη βοήθεια του Θεού στην κανονικότητα… H Εκκλησία προσαρμόζεται αυτή τη στιγμή όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ώστε να διαφυλαχθεί το μεγάλο αγαθό το οποίο είναι η υγεία και η ανθρώπινη υγεία. Θα λάβουμε και θα ακολουθήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να προσαρμοστούν και οι πιστοί μας μέσα στις Εκκλησίες» είπε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Όπως σημείωσε, η “Εκκλησία συνεργάστηκε με την Ελληνική Πολιτεία, και πήρε αποφάσεις πρωτόγνωρες, αδειάζοντας κατ’ ουσίαν τον εαυτό της. Έκανε πολύ μεγάλη υπέρβαση, ήταν δύσκολο και επίμονο”. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ανέφερε ότι μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν στις εκκλησίες, είναι ότι θα γίνονται περισσότερες λειτουργίες, ώστε την Κυριακή να μπορούν οι πιστοί να μοιράζονται σε μικρότερες ομάδες για να μην υπάρχει η έννοια της συνάθροισης που είναι και το απευκταίο.

Όσον αφορά στη Θεία Ευχαριστία, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ το χαρακτήρισε “θέμα πίστης”. “Η Εκκλησία πάντοτε καλεί τους ανθρώπους να έρθουν να μεταλάβουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας . Δεν είναι κάτι στο οποίο υποχρεώνει τον κάθε πιστό που θα είναι μέσα στην εκκλησία. Όποιος πιστεύει θα έρθει να μεταλάβει , όποιος δεν πιστεύει και αισθάνεται την οποιαδήποτε αμφιβολία, καλό είναι ο άνθρωπος αυτός να μην έρθει. Δεν πιέζει κανέναν η εκκλησία”, τόνισε.

Αναφερόμενος στον Ηλία Μόσιαλο, και τις δηλώσεις του για τη Θεία Κοινωνία είπε ότι “είναι πολύ καλός επιστήμονας, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της οικονομίας της υγείας”. “Ας περιοριστεί σε αυτά. Ας μιλήσουν για αυτά τα θέματα άλλοι, που έχουν άλλου είδους αντικείμενα” συμπλήρωσε.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ εξέφρασε την αντίθεσή του στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η θεία μετάληψη, καθώς όπως είπε, αυτά είναι ξένα προς την παράδοσή μας.

“Δεν πρόκειται να πείσεις έναν άνθρωπο που πιστεύει στον Θεό, και πιστεύει μέσα του βαθιά ότι θα κολλήσει κάτι ή θα πάθει κάτι. Πιστεύουν οι άνθρωποι ότι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Βεβαίως μας ρωτάνε πράγματα και εμείς τους λέμε να αποφύγετε κάθε άλλη επαφή με το σάλιο, είτε σε μια εικόνα είτε οτιδήποτε άλλο. Στη Θεία Κοινωνία υπάρχει η Χάρις του Θεού” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.