Μηταράκης στον realfm 97,8: Οι ροές είναι απολύτως μηδενικές – Παραμένουμε στον ίδιο βαθμό επιφυλακής


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 13 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

“Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, επειδή έχουμε 70.000 μετανάστες, οι οποίοι μένουν σε δομές σε όλη την χώρα. Από την πρώτη στιγμή πήραμε τα μέτρα που ήταν εφικτό να πάρουμε.

Διαχωρίσαμε οποιαδήποτε νέα άφιξη στη χώρα μας μετά την 1η Μαρτίου και δεν πήγε σε υφιστάμενη δομή στα νησιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κρούσμα ούτε στη Μόρια, ούτε στη ΒΙΑΛ, ούτε στο Βαθύ, ούτε στην Κω, ούτε στη Λέρο, που ξέρετε υπήρχε ανησυχία στα νησιά λόγω του υπερπληθυσμού που υπάρχει. Δεύτερον, εφαρμόσαμε αμέσως περιοριστικά μέτρα στην κίνηση, προς και από τις δομές. Το τρίτο είναι ότι βάλαμε υγειονομικές μονάδες που ελέγχονται. Υπάρχει χώρος καραντίνας και εντός των δομών, αλλά και στα νησιά εκτός δομών, ώστε αν έχουμε νέα άφιξη από την Τουρκία να απομονωθούν εκεί και να μην πάει σε δομή και τέταρτον ενημερώσαμε στις γλώσσες τους και σε μεγάλο βαθμό υπάρχει συμμόρφωση” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Υπήρχε κάποια δυσπιστία αρχικά, στη Ριτσώνα υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν ότι είναι ψευδή τα κρούσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διάδοση του ιού από τα αρχικά κρούσματα που είχαμε επιβεβαιώσει σε Ριτσώνα και Μαλακάσα” πρόσθεσε.

“Οι ροές είναι απολύτως μηδενικές. Και παρά τις πληροφορίες που υπάρχουν για μια συσσώρευση, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ότι ισχύει κάτι τέτοιο ότι σκοπεύει η Τουρκία να στείλει μετανάστες που πάσχουν από κορονοϊό. Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και να μην δημιουργούμε άγχος και πανικό στα νησιά, που αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια νέα δημιουργούν μια ανησυχία στον κόσμο. Επιβεβαιώνεται από τοπικά ρεπορτάζ ότι σωρεύονται άτομα όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό σε περιοχές απέναντι από τα ελληνικά νησιά, δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι φορείς κορονοϊού τα συγκεκριμένα πρόσωπα που θέλουν να περάσουν, ούτε αποκλείεται βέβαια. Από την άλλη, είναι απόλυτα δεδομένο ότι είμαστε στη θάλασσα και το πολεμικό ναυτικό και το λιμενικό, όπως και η αστυνομία στον Έβρο, στην ίδια επιφυλακή που είμαστε από την πρώτη ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, που δεχθήκαμε μια ασύμμετρη απειλή” τόνισε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στον Έβρο απάντησε “τα μέτρα παραμένουν παντού και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα. Δεν έχουμε τις ίδιες συγκεντρώσεις. Λόγω κορωνοϊού η ένταση θα είναι πιο περιορισμένη, αλλά όχι μηδενική, θεωρώ”.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.