Μηταράκης στον realfm 97,8 για Μόρια: Σχεδιάζουμε ειδικούς χώρους για προσωρινή διαμονή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

“Αντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, προχθές μπήκε η πρώτη φωτιά, η οποία κατέκαψε ένα πολύ μικρό μέρος της Μόριας, και τα γραφεία, χθες είχαμε βάλει μηχανήματα για να επανέλθουμε και να τους στεγάσουμε όλους μέχρι το βράδυ. Μπήκαν νέες φωτιές από διαμένοντες, οι οποίοι ευελπιστούν ότι με τις φωτιές θα εκβιαστεί η κυβέρνηση και η Ευρώπη να τους πάρει και να τους πάει στην ηπειρωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να γίνει ολική εκκένωση της Μόριας μέσα στη νύχτα. Υπήρχαν και επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα δύσκολο βράδυ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ηρεμία, σε λίγο θα ξεκινήσει η τροφοδοσία στα σημεία που έχουν μεταφερθεί οι μετανάστες και σχεδιάζουμε ειδικούς χώρους για να βάλουμε σε προσωρινή διαμονή τους αιτούντες άσυλο ξεκινώντας από τους ευάλωτους και από τις οικογένειες. Ήδη πήγαν με ειδικές πτήσεις τα τελευταία ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονταν στο νησί. Τον Ιανουάριο ήταν 1.200, είχαν φύγει ήδη 800 στην αρχή της χρονιάς και είχαν μείνει 400 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Χθες έγιναν διάφορες συσκέψεις με την τοπική αυτοδιοίκηση, δυστυχώς οποιαδήποτε πρόταση έχει γίνει μέχρι στιγμής για προσωρινή φιλοξενία, βρίσκει την αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό δημιουργεί μια έκρυθμη κατάσταση” πρόσθεσε. “Η αντιπρόταση είναι να μεταφερθούν άμεσα όλοι στην ηπειρωτική Ελλάδα, το οποίο θα δημιουργούσε μια άναρχη κατάσταση” τόνισε.

“Δεν γίνεται να εκβιαστούμε από οποιονδήποτε θέλει να πετύχει τους δικούς του πολιτικούς σκοπούς. Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια των κατοίκων, ασφάλεια των διαμενόντων και βέβαια χρειάζεται αυτό που είχαμε πει από την αρχή, να κλείσει η Μόρια και να δημιουργηθεί μια ασφαλής, ελεγχόμενη, και ανθρώπινη δομή” σημείωσε. “Σήμερα η προτεραιότητα, και απαιτείται η συνεργασία όλων, είναι να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι. Δυστυχώς υπάρχουν ήδη κάποιες αντιδράσεις που ακόμη και στο καράβι που έχει έρθει, πληροφορούμε ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο λιμάνι που έχει δέσει” ανέφερε ο κ. Μηταράκης. ” Κάτοικοι εμποδίζουν τη διέλευση προς το ΚΥΤ, ήθελαν το πρωί να πάνε συνεργεία για να δουν την κατάσταση, ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε μέσα στην ημέρα με περισσότερη ηρεμία” συμπλήρωσε. “Αυτή τη στιγμή η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σταματήσει τους μαξιμαλισμούς και να συνεργαστεί μαζί μας για την ηρεμία του νησιού και την ασφάλεια του νησιού. Για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση” κατέληξε.

 

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.