ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


0
(0)

Η  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει την Πατρίδα μας αλλά και τον κόσμο όλο σε μια  κρίσιμη περίοδο. Βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα, κυρίως λόγω της πανδημίας  και των επιπτώσεών της.

Ιδιαίτερα για τη χώρα μας οι δυσμενείς εξελίξεις στα Εθνικά θέματα, στη δημόσια υγεία, στην οικονομία  και στην κοινωνία  προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους πολίτες. Η ανησυχία μετατρέπεται σε ανασφάλεια  λόγω της έλλειψης σχεδίου, της προχειρότητας  και  της ανικανότητας της Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα όμως οι παλινωδίες στον χώρο της Παιδείας δεν έχουν τελειωμό. Ελπίζουμε να  μην πληρώσουν το κόστος οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Αυτά είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην εφησυχάσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αλλά να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά με τήρηση όλων των κανόνων που εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες για την ασφάλεια στην σχολική κοινότητα, μακριά από τους λαϊκισμούς εναντίον των μέτρων προστασίας που προπαγανδίζουν ανεύθυνα κάποιοι, τους οποίους έχουμε ως χώρα και ως κοινωνία πληρώσει ακριβά και κατά το παρελθόν.

Παρά όμως τις αντίξοες συνθήκες το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς  σηματοδοτεί την αφετηρία  μια νέας  δημιουργικής πορείας  για τη νέα γενιά. Μιας πορείας με επιδιώξεις, προκλήσεις, προσδοκίες και όνειρα.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας, γιατί σε αυτά ανήκει το μέλλον.

Η επένδυση λοιπόν στην Εκπαίδευση αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας αλλά και της ίδιας της πατρίδας μας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται.

Όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης οφείλουν να  συνεργαστούν, ώστε  τα παιδιά μας να απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιοτικά εκπαίδευση μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και αλληλεγγύης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία   η χάραξη κι η υλοποίηση Εθνικής Στρατηγικής για την Παιδεία, απαιτείται ένας Εθνικός Οδικός Χάρτης για την Εκπαίδευση. Απαιτείται Σχέδιο και πολιτικές με ένα άλμα στο αύριο που θα καλύψει τα κενά και τη φθορά του χθες και το υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής παίρνει κάτω από τη βάση.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν επενδύει πολιτικά στην αποτυχία της κυβέρνησης γιατί αυτή θα αποβεί εις βάρος της νέας γενιάς αλλά συμβάλλει στην καλή προοπτική μακριά πάντα από συντηρητικά πειράματα αλλά και  λαϊκισμούς.

Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όπως το  έχουμε πράξει μέχρι σήμερα. Θα ασκήσουμε σκληρή κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης. Θα προτείνουμε λύσεις και θα διατυπώσουμε  προτάσεις ως υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θα σταθούμε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα με αποφασιστικότητα,  με σχέδιο και  προοπτική.

Όλοι μαζί με δύναμη και αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε. Ναι στις υγειονομικές μάσκες και τους κανόνες προστασίας όλων όπως προτείνουν οι επιστήμονες αλλά ένα μεγάλο όχι στις μάσκες της ανευθυνότητας και της αδράνειας.

Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία και επιτυχίες.

«Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«  Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Υποδομών έχει προωθήσει το έργο της κατασκευής του μεγάλου έργου του διεθνούς αεροδρομίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που έχει ήδη προκαλέσει κλιμακούμενη αύξηση των κατοίκων και του πληθυσμού της περιοχής τόσο λόγω των εργαζομένων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σχετικά με την κατασκευή του έργου όσο και από την αναμενόμενη μεγαλύτερη αύξηση κατά την λειτουργία  του και συνεπώς προκαλείται αύξηση των αναγκών για  υπηρεσίες  Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου που εξυπηρετεί – μαζί με το κέντρο Υγείας Καστελίου- την ευρύτερη περιοχή, χάριν και των άοκνων προσπαθειών του προσωπικού του, καλύπτει επιτυχώς πλείστες ανάγκες υγείας των κατοίκων , όπως μεταξύ άλλων την επιστημονική βοήθεια για τη διακοπή καπνίσματος και την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ωστόσο, σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται ως προς τη στελέχωσή του με ανθρώπινο δυναμικό , ελλείψεις που εφόσον καλυφθούν θα δημιουργήσουν εξαιρετικές προϋποθέσεις, προκειμένου το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων σε αυτό και στις αυξημένες  ανάγκες υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ειδικότερα, διαπιστώνεται έλλειψη ενός νοσηλευτή/τριας, 2 γενικών γιατρών και 1 ακτινολόγου που χρειάζεται να εργάζεται στο Κέντρο Υγείας 2-3 ημέρες μηνιαίως , προκειμένου το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα υπερήχου κοιλίας που σήμερα βρίσκεται ανενεργό να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και της δημόσιας υγείας, επίσης είναι άμεση ανάγκη η ανανέωση των Συμβάσεων ή μονιμοποίηση των 2 Διασωστών και μίας υπαλλήλου Καθαριότητας, οι  οποίοι είχαν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό και οι Συμβάσεις τους λήγουν τον προσεχή Ιανουάριο, αφήνοντας το Κέντρο Υγείας ακάλυπτο από Ασθενοφόρο και προσωπικό καθαριότητας.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της , όχι μόνο για την κατασκευή του μεγάλου έργου του Αεροδρομίου, αλλά και για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την αύξηση των δραστηριοτήτων και των κατοίκων και εν προκειμένου για τις αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες υγείας,

Επειδή το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου μπορεί – με την έγκαιρη κάλυψη των ελλείψεων σε ανθρώπινο προσωπικό- να αποτελέσει πρότυπο Κέντρο Υγείας για όλη την Ελλάδα,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Προτίθεστε να μεριμνήσετε για την κάλυψη των κενών του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό (1 νοσηλευτής/τρια, 2 γενικοί γιατροί και 1 ακτινολόγος / απασχολούμενος για 2-3 ημέρες το μήνα; Αν ναι, εντός ποιου χρονικού ορίζοντα;

-Θα φροντίσετε για την γενικότερη αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των επόμενων ετών;».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.