ΜΗΔΕΙΑ: ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ


0
(0)

Ανακοίνωση Γραφείο Τύπου

Η ένταση της Μήδειας ήταν γνωστή εδώ και μέρες.

Στα λόγια η Κυβέρνηση ήταν πανέτοιμη.

Στην πράξη όμως χρεωκόπησε. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες.

Επί δύο μέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους.

250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα, κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες (!) και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες.

Και μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας, θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δένδρα. Πράγμα που έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα, αφού γνώριζαν την αδυναμία και την ανεπάρκεια των μηχανισμών τους. Του συστήματος που δεν έχουν ακόμη -μετά από πολλούς μήνες- συγκροτήσει.

Ομολόγησαν έτσι την πλήρη απουσία προγραμματισμού, σχεδίου, ικανότητας αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες.

Ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους.

Πρωταθλητές στα λόγια, τελευταίοι στη δυνατότητα να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού.

Συγχαίρουμε το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του.

Επισημαίνουμε όμως την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ «ΚΟΦΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης

Μετά την αντισυνταγματική επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και την προσπάθεια να «εξαφανιστούν» μέσα σε τυπικούς λόγους και ασφυκτικές προθεσμίες οι υποθέσεις του Νόμου 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ξαναχτυπά βάζοντας «κόφτη» στην έκταση των δικογράφων ενώπιον του ΣτΕ, απειλώντας με βαρύτατες κυρώσεις και αρνησιδικία… Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρότασης περί χρονικού περιορισμού των αγορεύσεων ενώπιον του ΣτΕ και της εκτενούς φιλολογίας περί περιορισμού της διάρκειας της αγόρευσης ακόμα και στα ποινικά ακροατήρια! Τα παραπάνω αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, που περιλαμβάνει και την πλήρη και αποτελεσματική προφορική ανάπτυξη.

Πλέον προκύπτει ξεκάθαρα ένα μοτίβο στην κυβερνητική πολιτική, που αποσκοπεί στον περιορισμό της «ενοχλητικής» πρόσβασης των πολιτών στην έννομη προστασία. Ενοχλητικής για την ίδια την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους πάσης φύσεως «επενδυτές».

Εκεί άλλωστε αποσκοπεί και η προκλητική αδιαφορία και απάθεια, που επί ένα έτος επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα στήριξης των μικρών και μεσαίων αυτοπασχολούμενων δικηγόρων, ενώ την ίδια στιγμή διαθέτει δισεκατομμύρια σε μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, που ωφελεί υπέρμετρα και προκλητικά τις μεγάλες εταιρείες.

Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν έχουν αντιληφθεί ότι στρατηγικός στόχος είναι η εξαφάνιση του Δικηγόρου ως ανεξάρτητου υπερασπιστή και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, ενώ οι προωθούμενοι με κάθε τρόπο αυταρχικής εμπνεύσεως περιορισμοί και προσκόμματα στην εργασία του αποτελούν ταυτόχρονα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στην δικαστική προστασία.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ-ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

Ο επικίνδυνος Λευτέρης Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις Δημοκρατικές Διαδικασίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, με την ανοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη! Δεν μας εκπλήσσει πια η οποιαδήποτε παρέμβαση.

Χθες το μεσημέρι 16.02.2021, άλλη μια φορά την τελευταία στιγμή, κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, αιφνιδιάζοντας εν μέσω σκληρού lockdown αλλά και με τη μισή Ελλάδα αποκλεισμένη λόγω καιρού, από την «Μήδεια». Την ίδια περίοδο που υπάρχει Νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε διαβούλευση μέχρι την 26η.02.2021., δεν ανέμενε να θέσει την εν λόγω τροπολογία στο σχετικό Νομοσχέδιο και ζητάει την έγκριση της Βουλής εντός 12 ωρών, για τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο.

Με την αιφνιδιαστική τροπολογία καταργεί τη Νομική Επιστήμη και τα Συνταγματικά Δικαιώματα, παραβιάζοντας με ωμό τρόπο τα Καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών και παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες που ήδη έχουν προκηρυχθεί, αλλάζοντας τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους και αθροίζοντας μοναδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διεξαγωγή τους.

Συγκεκριμένα:

Καταργεί τις Εφορευτικές Επιτροπές, όπως προέβλεπε προηγούμενος δικός του Νόμος που είχε ψηφιστεί, τα Καταστατικά των Ομοσπονδιών και ορίζει τριμελή Εφορευτική Επιτροπή από τρεις δικηγόρους που θα ορίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος του Νομού που έχει έδρα η κάθε Ομοσπονδία
Θέτει περιοριστική προθεσμία 25 πλήρων ημερών (δεν υπολογίζεται η ημερομηνία αποστολής αιτήματος και η ημέρα ορισμού των Δικαστικών Αντιπροσώπων). Αυτό σημαίνει ότι, καμία Ομοσπονδία δεν μπορεί να διενεργήσει εκλογές πριν από 27 ημέρες από την ψήφιση της τροπολογίας και τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ
Η ανωτέρω προθεσμία ανατρέπει τις προκηρύξεις εκλογών, όσων Αθλητικών Ομοσπονδιών έχουν προκηρύξει εκλογές, τουλάχιστον μέχρι την 14η.02.2021 και οριακά όσων έχουν προκηρύξει μέχρι την 21η.03.2021. Ήτοι οι Ομοσπονδίες Χιονοδρομίας (27.02), Κωπηλασίας (06.03), Κανόε Καγιάκ (07.03), Άρσης Βαρών (13.03), Ιστιοπλοΐας (14.03) και άλλες επτά που έχουν προκηρύξει 20-21.03. Οι Ομοσπονδίες αυτές αναγκάζονται πραξικοπηματικά να μεταθέσουν τις εκλογές τους, αλλάζοντας τον προγραμματισμό τους και επηρεάζοντας την Ολυμπιακή Προετοιμασία των Αθλητών/τριών τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο
Ορίζει μοναδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια των εκλογών, εναλλακτική λύση που ήδη έχουν προβλέψει οι Αθλητικές Ομοσπονδίες στις προκηρύξεις τους, έξω από κάθε δεοντολογία ανταγωνισμού, που διασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια, όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Στη δε αιτιολογική έκθεση αναφέρει για επαρκείς εγγυήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων και όχι ρητά για πλήρεις εγγυήσεις του συστήματος και του αποτελέσματος των ψηφοφοριών
Δεν έλαβε υπόψη του ότι, τα συστήματα αυτά απαιτούν εκπαιδεύσεις και απόλυτη εγγύηση των διαδικασιών, ψηφοφοριών, πιθανών ενστάσεων και βάζει στο κάδρο και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη
Για όλα τα παραπάνω, αναγκάζεται να δώσει άλλη μια φορά παράταση των εκλογών μέχρι την 10η.04.2021, πάλι μέσα σε ασφυκτικές ημερομηνίες
Ζητάει εξουσιοδότηση να καθορίσει ο ίδιος την εκλογική διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος της
Με τη μισή Ελλάδα αποκλεισμένη λόγω της «Μήδειας» και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό μόνιμα κλειστό, ο κ Αυγενάκης συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να ταλαιπωρεί και να καταδυναστεύει τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι, η παρουσία του ταλαιπωρεί τον Ελληνικό Αθλητισμό, τη Βουλή των Ελλήνων και ευτελίζει την Κυβέρνηση.

Με ποιο δικαίωμα σε μια νύχτα καταργούνται διατάξεις καταστατικών, φορέων που λειτουργούν πλέον των 80 ετών;

Σε ποια ευνομούμενη χώρα έχουν γίνει τόσο ωμές παρεμβάσεις στη σημαντικότερη δημοκρατική διαδικασία, όπως αυτή των εκλογών;

Η τροπολογία αυτή, ο χρόνος της κατάθεσής της, το ύφος της θυμίζουν άλλες εποχές.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΚΑΙ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Με κοινή ανακοίνωση τους o υπεύθυνος Τουρισμού της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Γ. Φραγγίδης και ο Γραμματέας του τομέα Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου που εστάλη στον σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και στην ΚΕΔΕ και αφορά τις Ιαματικές Πηγές της χώρας, εδήλωσαν τα εξής :

«H N.Δ και ο κ. Θεοχάρης με το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποίησαν σε σχέση με τις Ιαματικές Πηγές της χώρας καταργούν κάθε έννοια αποκέντρωσης και δημοκρατικού διαλόγου και προχωρούν στην ουσία σε δήμευση περιουσιών που ανήκουν στους δήμους αφού πολλές είναι ιδιοκτησία τους, σε άλλες έχουν επενδύσει και στις υπόλοιπες τους εδόθη η χρήση για 40 χρόνια. Στην ουσία με αυτό το Σχέδιο Νόμου δεν διασφαλίζουν έτσι καμμία αναπτυξιακή προοπτική για τον Ιαματικό Τουρισμό της χώρας.

Οι διαδικασίες που στην ουσία απαλλοτριώνουν υπέρ μιας αγνώστου προοπτικής ανώνυμης εταιρείας, περιουσιακά στοιχεία των δήμων, ανήκουν σε άλλες εποχές και αποπνέουν άλλες νοοτροπίες και φιλοσοφία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ που επαγγέλθηκε δια του κ. Θεοδωρικάκου ενίσχυση των δήμων για την ανάπτυξή τους, έρχεται σήμερα να στερήσει από αυτούς ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό πόρο.

Αντί το Υπουργείο Τουρισμού να φροντίσει με αναπτυξιακά προγράμματα, με την κατάργηση των πολύχρονων διαδικασιών που ακολουθεί το δημόσιο προκειμένου να αναδειχθεί μια Ιαματική Πηγή και αντί να παραχωρήσει την κυριότητα όλων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται με ένα Νόμο να υφαρπάσει τις περιουσίες των τοπικών κοινωνιών.

Το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί αντίθετο σε οποιαδήποτε προσπάθεια υφαρπαγής των δημοτικών περιουσιών.

Αν η Ν.Δ αποφάσισε να ενισχύσει την ανάπτυξη του Ιαματικών Πηγών της χώρας μέσα από μία Ανώνυμη εταιρεία με τεχνογνωσία και πόρους, θα έπρεπε να ζητήσει την εθελούσια συμμετοχή των δήμων και μόνο όσοι δήμοι το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην εταιρεία αυτή. Κάθε άλλη πρακτική, θυμίζει άλλες εποχές».

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΗΚΕ

Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Σκανδαλίδη στους κ. Τσίπρα και κ. Λιβάνιο κατά τη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι εκπληκτικό αυτό που ζήσαμε αυτές τις στιγμές. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα θέατρο παράλογο. Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα και την απάντηση του κ. Υπουργού. Και οι δύο περιγράφουν δύο εποχές. Ο μεν κ. Τσίπρας την εποχή της ΝΔ, του σήμερα, ο δε κ. Λιβάνιος την εποχή του κ. Τσίπρα. Δύο εποχές, τόσο όμοιες, τόσο ταυτόσημες σαν να βλέπουμε το Μάτι εναντίον του χιονιά, σα να βλέπουμε την ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ΕΡΤ της ΝΔ. Ο ίδιος τύπος διακυβέρνησης. Δύο διαφορετικά αντιμαχόμενες πλευρές, πάνω στην ίδια πολιτική, στον ίδιο βιασμό της Δημοκρατίας, στην ίδια αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας.

Εγώ δε θεωρώ, κ. Πρόεδρε, υπεύθυνη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποχώρησε καθώς ο πρότερος βίος επί του θέματος δε την δικαιολογεί. Όμως, πρέπει να πω για την Κυβέρνηση να μην αναφέρεται στο παρελθόν, γιατί υπέδειχνε, νόμιζε, έλεγε ότι ήταν πανέτοιμη και τελικά δεν υπήρχε ούτε προγραμματισμός, ούτε σχέδιο, ούτε ικανότητα αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες.

Επί δύο μέρες κ. Υπουργέ, η πολιτική προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμιζαν ότι έκαναν το καθήκον τους. Μείναν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, σε κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Αυτό λέγεται αποτυχία για κάτι που περιμένατε και δεν ετοιμαστήκατε. Και κανείς, κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, καμία επικοινωνιακή καταιγίδα δε μπορεί να τη δικαιολογήσει.

Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε! Σας το είπα και χθες, ίσως με πιο σκληρά λόγια. Απογυμνώθηκε γιατί κυβερνά με ένα τρόπο που δεν ταιριάζει ούτε στην εποχή, ούτε στις ανάγκες αυτής της χώρας.

Το βίντεο της τοποθέτησης

Ο επικίνδυνος Λευτέρης Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις δημοκρατικές διαδικασίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες

Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

Ο επικίνδυνος Λευτέρης Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις δημοκρατικές διαδικασίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, με την ανοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη! Δεν μας εκπλήσσει πια η οποιαδήποτε παρέμβαση.

Χθες το μεσημέρι 16.02.2021, άλλη μια φορά την τελευταία στιγμή, κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, αιφνιδιάζοντας εν μέσω σκληρού lockdown αλλά και με τη μισή Ελλάδα αποκλεισμένη λόγω καιρού, από την «Μήδεια». Την ίδια περίοδο που υπάρχει Νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε διαβούλευση μέχρι την 26η.02.2021., δεν ανέμενε να θέσει την εν λόγω τροπολογία στο σχετικό Νομοσχέδιο και ζητάει την έγκριση της Βουλής εντός 12 ωρών, για τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο.

Με την αιφνιδιαστική τροπολογία καταργεί τη Νομική Επιστήμη και τα Συνταγματικά Δικαιώματα, παραβιάζοντας με ωμό τρόπο τα Καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών και παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες που ήδη έχουν προκηρυχθεί, αλλάζοντας τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους και αθροίζοντας μοναδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διεξαγωγή τους. 

Συγκεκριμένα:

  1. Καταργεί τις Εφορευτικές Επιτροπές, όπως προέβλεπε προηγούμενος δικός του Νόμος που είχε ψηφιστεί, τα Καταστατικά των Ομοσπονδιών και ορίζει τριμελή Εφορευτική Επιτροπή από τρεις δικηγόρους που θα ορίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος του Νομού που έχει έδρα η κάθε Ομοσπονδία
  2. Θέτει περιοριστική προθεσμία 25 πλήρων ημερών (δεν υπολογίζεται η ημερομηνία αποστολής αιτήματος και η ημέρα ορισμού των Δικαστικών Αντιπροσώπων). Αυτό σημαίνει ότι, καμία Ομοσπονδία δεν μπορεί να διενεργήσει εκλογές πριν από 27 ημέρες από την ψήφιση της τροπολογίας και τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ
  3. Η ανωτέρω προθεσμία ανατρέπει τις προκηρύξεις εκλογών, όσων Αθλητικών Ομοσπονδιών έχουν προκηρύξει εκλογές, τουλάχιστον μέχρι την 14η.02.2021 και οριακά όσων έχουν προκηρύξει μέχρι την 21η.03.2021. Ήτοι οι Ομοσπονδίες Χιονοδρομίας (27.02), Κωπηλασίας (06.03), Κανόε Καγιάκ (07.03), Άρσης Βαρών (13.03), Ιστιοπλοΐας (14.03) και άλλες επτά που έχουν προκηρύξει 20-21.03. Οι Ομοσπονδίες αυτές αναγκάζονται πραξικοπηματικά να μεταθέσουν τις εκλογές τους, αλλάζοντας τον προγραμματισμό τους και επηρεάζοντας την Ολυμπιακή Προετοιμασία των Αθλητών/τριών τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο
  4. Ορίζει μοναδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια των εκλογών, εναλλακτική λύση που ήδη έχουν προβλέψει οι Αθλητικές Ομοσπονδίες στις προκηρύξεις τους, έξω από κάθε δεοντολογία ανταγωνισμού, που διασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια, όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Στη δε αιτιολογική έκθεση αναφέρει για επαρκείς εγγυήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων και όχι ρητά για πλήρεις εγγυήσεις του συστήματος και του αποτελέσματος των ψηφοφοριών
  5. Δεν έλαβε υπόψη του ότι, τα συστήματα αυτά απαιτούν εκπαιδεύσεις και απόλυτη εγγύηση των διαδικασιών, ψηφοφοριών, πιθανών ενστάσεων και βάζει στο κάδρο και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη
  6. Για όλα τα παραπάνω, αναγκάζεται να δώσει άλλη μια φορά παράταση των εκλογών μέχρι την 10η.04.2021, πάλι μέσα σε ασφυκτικές ημερομηνίες
  7. Ζητάει εξουσιοδότηση να καθορίσει ο ίδιος την εκλογική διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος της

Με τη μισή Ελλάδα αποκλεισμένη λόγω της «Μήδειας» και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό μόνιμα κλειστό, ο κ Αυγενάκης συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να ταλαιπωρεί και να καταδυναστεύει τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι, η παρουσία του ταλαιπωρεί τον Ελληνικό Αθλητισμό, τη Βουλή των Ελλήνων και ευτελίζει την Κυβέρνηση.

Με ποιο δικαίωμα σε μια νύχτα καταργούνται διατάξεις καταστατικών, φορέων που λειτουργούν πλέον των 80 ετών;

Σε ποια ευνομούμενη χώρα έχουν γίνει τόσο ωμές παρεμβάσεις στη σημαντικότερη δημοκρατική διαδικασία, όπως αυτή των εκλογών;

Η τροπολογία αυτή, ο χρόνος της κατάθεσής της, το ύφος της θυμίζουν άλλες εποχές.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 17.2.2021

Κακοκαιρία «Μήδεια» και το επιτελικό κράτος “μαϊμού”

Η ένταση της «Μήδειας» ήταν γνωστή εδώ και μέρες και στα λόγια η κυβέρνηση ήταν έτοιμη. Χρεοκόπησε, όμως, στην πράξη. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες. Επί δύο μέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους! 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Και μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του Στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δέντρα. Ομολόγησαν την πλήρη απουσία προγραμματισμού, σχεδίου, ικανότητας αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες. Ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους. Είναι πρωταθλητές στα λόγια, αλλά τελευταίοι στην προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού! Φαίνεται ότι από την περίφημη “επανίδρυση του κράτους” που υποσχόταν παλιότερα η Νέα Δημοκρατία, περάσαμε στην φάρσα της επιτελικής ανικανότητας. Συγχαίρουμε πάντως το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του, αλλά επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ενεργειακές Κοινότητες: Άμεση ανάγκη η αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής με άμεσα μέτρα στήριξης

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη την ανάγκη να στηριχθεί ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων κι έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξή τους, ιδιαίτερα στις περιοχές της «Δίκαιης Μετάβασης» (Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη), αλλά και στα νησιά. Έχουμε επίσης διαφωνήσει με τον παραγκωνισμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Για εμάς, στο Κίνημα Αλλαγής, οι Ενεργειακές Κοινότητες συνδέονται με την Ενεργειακή Δημοκρατία σε έργα ΑΠΕ και με το ζήτημα της Ενεργειακής Φτώχειας σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας. Ενεργειακή Δημοκρατία στην πράξη σημαίνει διεύρυνση της βάσης των παραγωγών ενέργειας και όχι συγκέντρωση σε μεγάλους παίχτες. Θέλουμε τις Ενεργειακές Κοινότητες σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου στην ενεργειακή μετάβαση, όπως τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτη υπογράφουσα την Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά. Με την ερώτηση, το Κίνημα Αλλαγής ζητάει την αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις Ενεργειακές Κοινότητες και την «διάχυση» της ρευστότητας των πόρων που θα διατεθούν για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και για την εξοικονόμηση ενέργειας στη χώρα μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους, με συνδυασμό περιβαλλοντικών, κοινωνικών, και οικονομικών κριτηρίων.

Δικαιοσύνη: Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την «ενοχλητική» πρόσβαση των πολιτών στην έννομη προστασία

Η κυβέρνηση ξαναχτυπά και βάσει «κόφτη» στην έκταση των δικογράφων ενώπιον του ΣτΕ, απειλώντας με βαρύτατες κυρώσεις και αρνησιδικία. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η αντισυνταγματική επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και η προσπάθεια να «εξαφανιστούν» μέσα σε τυπικούς λόγους και ασφυκτικές προθεσμίες οι υποθέσεις του ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επίσης, η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται σε συνέχεια της πρότασης περί χρονικού περιορισμού των αγορεύσεων ενώπιον του ΣτΕ και της εκτενούς φιλολογίας περί περιορισμού της διάρκειας της αγόρευσης ακόμα και στα ποινικά ακροατήρια, με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω ν’ αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας. Δηλαδή, η κυβέρνηση αποσκοπεί στον περιορισμό της «ενοχλητικής» πρόσβασης των πολιτών στην έννομη προστασία. Ενοχλητικής για την ίδια, τις τράπεζες και τους πάσης φύσεως «επενδυτές». Εκεί άλλωστε αποσκοπεί και η προκλητική αδιαφορία και απάθεια που επί ένα έτος επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα στήριξης των μικρών και μεσαίων αυτοπασχολούμενων δικηγόρων.

Αθλητικές Ομοσπονδίες: Ο επικίνδυνος κ. Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις δημοκρατικές διαδικασίες

Ο επικίνδυνος κ. Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις δημοκρατικές διαδικασίες, με την ανοχή του πρωθυπουργού. Χθες, την τελευταία στιγμή, κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία καταργεί στην ουσία τα συνταγματικά δικαιώματα και παραβιάζει με ωμό τρόπο τα καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών, με στόχο να παρέμβει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες που έχουν ήδη προκηρυχθεί, καθώς αλλάζει τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους και καταργεί τις Εφορευτικές Επιτροπές, όπως προέβλεπε προηγούμενος δικός του νόμος που είχε ψηφιστεί. Επίσης, ορίζει μοναδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια των εκλογών.

Με τη μισή Ελλάδα αποκλεισμένη λόγω της «Μήδειας» και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό μόνιμα κλειστό, ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να ταλαιπωρεί και να καταδυναστεύει τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Περισσότερα ΕΔΩ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.