Με 2 κρούσματα και …υπομονή ξεκίνησαν τα σχολεία της Ιεράπετρας


0
(0)

Από νωρίς αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύσει τη νέα σχολική χρονιά έχουν έρθει εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς σε σχολεία της Ιεράπετρας στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού.

Τη φετινή χρονιά όπως έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας τα τμήματα δεν θα κλείνουν, παρά μόνο αν εντοπιστούν θετικοί περισσότεροι από τους μισούς μαθητές, και έτσι με αυτά τα δεδομένα αντιμετωπίζεται η κατάσταση και στην Ιεράπετρα

Συγκεκριμένα δύο μαθητές από το 1ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό μετά από μοριακά τεστ, προχθές και χθες αντίστοιχα και έχουν ακολουθήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Έτσι οι στενές επαφές των μαθητών έχουν υποβληθεί σε τεστ με τους μαθητές του τμήματος στο 3ο Γυμνάσιο να είναι όλοι αρνητικοί και να έχουν επιστρέψει στις αίθουσες, ενώ στο 1ο Δημοτικό κάποια παιδιά έχουν μείνει προληπτικά στο σπίτι τους.

Τα παιδιά που έχουν βρεθεί θετικά θα παραμείνουν στο σπίτι τους όπως προβλέπεται για τουλάχιστον 10 ημέρες και θα επιστρέψουν εφόσον έχουν υποχωρήσει πλήρως τα όποια συμπτώματα παρουσιάσουν.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.