Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για τον ΠΑΟΚ


Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Το πράσινο φως της Βουλής έλαβε η τροπολογία που εξασφαλίζει ότι δεν θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Συνολικά ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ «κατά» τάχθηκαν 90 βουλευτές. Απουσίασαν Γ. Βαγιωνάς και Αντ. Σαμαράς.

Με 156 «ναι» πέρασε η κυβερνητική τροπολογία στην ονομαστική πλειοψηφία. Συνολικά ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ κατά τάχθηκαν 90 βουλευτές.

Οι δυο απουσίες της ΝΔ ήταν ο βουλευτής ο Γιώργος Βαγιωνάς που έστειλε επιστολή αλλά δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα και ο δεύτερος είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν.

Στην τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών, για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας στον αθλητισμό. Τη Δευτέρα είχε υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εισηγούνταν την αποβολή δύο ομάδων από την Super League: του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Το θέμα πυροδότησε πολιτικές αποφάσεις, τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη και ακολούθησε η ψήφιση της τροπολογίας.

Οπως είναι γνωστό η ονομαστική τροπολογία έγινε με αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25. Η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονική ψήφο.

Νωρίτερα σήμερα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε πως με την τροπολογία έχουμε σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του αθλητισμού, πυροδότηση του κλίματος και υπονόμευση σε εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Κριτική στην κυβέρνηση πως δημιούργησε μείζον πρόβλημα άσκησε από το Κίνημα Αλλαγής ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, λέγοντας πως δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία καθώς η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια.

Ως προς τη διαφάνεια η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγή επεσήμανε από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, λέγοντας πως ο αθλητισμός από κοινωνικό αγαθό είναι εμπόρευμα. Έρχεστε να πυροδοτήσετε το κλίμα ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα είπε από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Μπούμπας.

πηγη:euro2day.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.