Με το Μουσείο Χανίων ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης στα έργα του ΕΣΠΑ στην Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)


0
(0)

Με το έργο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί η διήμερη αυτοψία των έργων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη, του κυβερνητικού κλιμακίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σήμερα στις 10 το πρωί και έως τις 11:30 το κλιμάκιο θα επισκεφτεί το έργο του Μουσείου προκειμένου να δουν από κοντά την εξέλιξη του. Το έργο αφορά στην υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών για τη λειτουργία της μόνιμης έκθεσης των αξιόλογων συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων (ΑΜΧ) στο νέο του κτίριο στη Χαλέπα Χανίων. Το κτίριο κατασκευάστηκε από πόρους του ΕΣΠΑ.

Βιολογικός Γεωργιούπολης

Χθες Παρασκευή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για έργα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Γιώργος Ζερβός, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, η προϊστάμενη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισκέφθηκαν το εκτελούμενο έργο του βιολογικού καθαρισμού Αποκορώνου.

Η πράξη υλοποιείται σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του Βόρειου Άξονα της Κρήτης της ΠΕ Χανίων, αλλά και σε περιοχή φυσικού κάλους (λίμνη Κουρνά και υγροβιότοπος Γεωργιούπολης). Αφορά στη συλλογή των αστικών υγρών λυμάτων από τους οικισμούς Γεωργιούπολη, Καβρός, Βρύσες, Μουρί- Κάβαλλος και την παραλιακή τουριστική ζώνη του κόλπου Αλμυρού.

Τα υγρά λύματα θα οδηγούνται μέσω του δικτύου αγωγών στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και κατόπιν τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται στη θαλάσσια περιοχή. Η επιλεγείσα μέθοδος επεξεργασίας είναι της ενεργού ιλύος με ταυτόχρονη νιτροποίηση/απονιτροποίηση.  Το έργο υλοποιείται από τη Δ/ση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Δημοτικό Σχολείο στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου

Νωρίτερα με τη συμμετοχή του Υφυπουργού υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάνη, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή και του Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη έγινε επίσκεψης στους χώρους το νεοανεγερθέντος εννεαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Δημοτική Κοινότητα Ατσιπόπουλου Δ. Ρεθύμνης. Το σχολείο θα στεγάσει τις ανάγκες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιπόπουλου που έχει ιδρυθεί από τις 27 Ιουνίου 2007 και στεγάζεται από το 2009 σε ενοικιαζόμενο κτίριο με περιορισμένο αριθμό αιθουσών και γραφείων.

Το Σχολείο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο Εμβαδού 4.094,51m2, Ιδιοκτησίας Δήμου Ρεθύμνης, και βρίσκεται εκτός του οικισμού Ατσιπόπουλου. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του είναι 1.010,02 m2. Ο Περιβάλλων χώρος είναι 3.084,51 m2. Το έργο εντάχθηκε 31/5/2016 και δόθηκε σε χρήση τον Σεπτέμβριο 2020. Ο προϋπολογισμός ήταν στο 1,4 εκ. ευρώ και υλοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης.

Στην Αγία Πελαγία

Νωρίτερα χθες το κλιμάκιο επισκέφθηκε το έργο της αποχέτευσης στην Αγία Πελαγία του Δήμου Γαζίου επισκέφθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης προκειμένου να δουν από κοντά το υλοποιημένο έργο. Το έργο γίνεται σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του Βόρειου Άξονα της ΠΕ Ηρακλείου και αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

Το έργο ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ και υλοποιείται από τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικτύων. Η ΕΕΛ ολοκληρώνεται τον Ιούλιο 2021 και τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία ενός έτους.

BINTEO

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.