ΜΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ.


0
(0)

Με τη χθεσινή τροπολογία η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους ιδιώτες γιατρούς, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ. Αυτό το Κίνημα Αλλαγής δεν το αποδέχεται.

α. Η Κυβέρνηση ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία

Κατά πάγια τακτική της μέσα στην πανδημία, η Κυβέρνηση έφερε και χθες μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, εκπρόθεσμη και άσχετη με το υπο συζήτηση νομοσχέδιο, με έξι άρθρα. Το ίδιο είχε συμβεί με την τροπολογία για το πρόγραμμα εμβολιασμού των 19 άρθρων που είχε κατατεθεί μισή ώρα μετά την τυπική λήξη της συνεδρίασης της Βουλής. Η αποτυχία του προγράμματος δεν είναι άσχετη με τον τρόπο και το περιεχόμενό του, το οποίο δεν συζητήθηκε ποτέ στη Βουλή.

β. Τι είχαμε προτείνει

Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει, καταθέτοντας μάλιστα και ανάλογη πρόταση διευκρίνισης και τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής, οι τροπολογίες που περιλαμβάνουν πολλά άρθρα να ψηφίζονται κατά άρθρο και όχι συνολικά. Αυτό το ζητήσαμε, ώστε να μπορούν τα κόμματα να εκφράζουν αυτούσια τη βούληση τους, χωρίς να πιέζονται από εντυπωσιασμούς, αναγκαστικές υπερψηφίσεις ή αναγκαστικές καταψηφίσεις.

γ. Τι συνέβη με την επίμαχη τροπολογία

Προφανώς είμαστε σύμφωνοι με όλες τις θετικές διατάξεις που έρχονται στη Βουλή. Ψηφίζουμε με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και το έχουμε αποδείξει με τις παρεμβάσεις, τις προτάσεις μας και την καμπάνια ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού.

Όμως, σύμφωνα με διάταξη της χθεσινής τροπολογίας οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου. Απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής!!! Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει το μάτι στους ιδιώτες και δείχνει, έστω και έμμεσα, τις προθέσεις της.

Γι’ αυτό και απείχαμε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την συγκεκριμένη τροπολογία των 6 άρθρων. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να αποφύγουμε αναγκαστικές καταψηφίσεις ή αναγκαστικές υπερψηφίσεις. Για βάλουμε φρένο στον εθισμό της κυβέρνησης στην παραβίαση του Κανονισμού και του Συντάγματος και τις επικοινωνιακές παραστάσεις. Σήμερα Τετάρτη θα θέσουμε εκ νέου το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφού δεν μπορεί να συνεχιστεί η συστηματική παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Συντάγματος το άρθρο 74 παρ.5 εδ.γ΄,δ΄ αφού εισάγονται όχι μόνο εκπρόθεσμες, αλλά εντελώς άσχετες με το περιεχόμενο του ν/σ τροπολογίες και ψηφίζονται “πακέτο” ανεξάρτητα από τον αριθμό των άρθρων που περιλαμβάνουν.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των οργανώσεων Καταναλωτών, με αντικείμενο την επιβάρυνση που υφίστανται τα νοικοκυριά, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στην ενέργεια και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Στην διάσκεψη μετείχαν:

  • Από την ΕΚΠΟΙΖΩ η Πρόεδρος Ελένη Αλευρίτου και η Αντιπρόεδρος Παναγιώτα Καλαποθαράκου
  • Από την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας ο Πρόεδρος Απόστολος Ραυτόπουλος και η Διευθύντρια της Δομής Αναστασία Χατζηπαύλου
  • Από το ΙΝΚΑ ο Πρόεδρος Γιώργος Λεχουρίτης.
  • Από το ΚΕΠΚΑ ο Πρόεδρος Νίκος Τσεμπερλίδης και η Γενική Γραμματέας Ευαγγελία Κεκελέκη.

Μετείχαν επίσης οι αρμόδιοι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης και Γιώργος Αρβανιτίδης και οι Γραμματείς των Τομέων Ανάπτυξης Απόστολος Πόντας, Μικρομεσαίων Στέφανος Κομνηνός και Ενέργειας Χάρης Δούκας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

Την ώρα που οι συνεχείς ανατιμήσεις πλήττουν το εισόδημα των νοικοκυριών και απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «σφυρίζει αδιάφορα» μπροστά στα έντονα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά!

Χρησιμοποιεί ως άλλοθι τα διεθνή προβλήματα, επιλέγοντας το ρόλο του άβουλου παρατηρητή.

Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνομωσία της ακρίβειας.

  • Με την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
  • Με την επιβολή της διαφάνειας και της ενημέρωσης των καταναλωτών, για τη διαμόρφωση των τιμολογίων της ενέργειας.
  • Με την ενεργειακή δημοκρατία στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, αντί της σημερινής εύνοιας της Κυβέρνησης στις μεγάλες επιχειρήσεις. Έτσι ώστε να περιορισθεί ο ρόλος των ορυκτών καυσίμων.
  • Με την στήριξη του Καταναλωτικού Κινήματος και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) ώστε να εκφράζεται η θέση των κοινωνικών εταίρων.

Είναι ώρα βέβαια και για ουσιαστικά μέτρα άμεσης ανακούφισης των καταναλωτών.

  • Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Δεν μπορεί το κράτος να αυξάνει τις εισπράξεις του, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες.
  • Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς (αντί των 13 ευρώ μηνιαίως της Κυβέρνησης) και να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, οι οικονομικά ασθενέστεροι.

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ | ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *