Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ο Προμηθεύς Δεσμώτης στο Βουλισμένο Αλώνι.


0
(0)

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζεται ο Προμηθεύς Δεσμώτης του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη, στο Βουλισμένο Αλώνι την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 18.30. Η είσοδος στο χώρο της παράστασης πραγματοποιείται αποκλειστικά με δελτίο δωρεάν εισόδου. Δελτία δωρεάν εισόδου για 120 θέσεις, διατίθενται από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας) και το Δήμο Μαλεβιζίου, την Πέμπτη 26/8/2021 και την Παρασκευή 27/8/2021. Ώρες: 9.00 πμ έως 14.00.

Λίγα λόγια για το έργο:

Με εξαιρετικές κριτικές σε έγκριτες εφημερίδες, το έργο παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν, με δώδεκα επιτυχημένες παραστάσεις. Η σκηνοθετική άποψη του Τηλέμαχου Μουδατσάκη, βασισμένη στην πλαστική των σωματικών κινήσεων, στην ποιητική μετάφραση του ίδιου και στην πρωτότυπη μουσική της Μαρίας Συμεών, μας παραδίδει έναν Προμηθέα φορτωμένο με όλα τα βάρη των επιλογών του και υφιστάμενο με πλήρη συνείδηση, κάθε συνέπεια των πράξεων του.

Ως ο πρώτος επαναστάτης κατά της τυραννίας, ως ο πρώτος φίλος του ανθρώπου, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει στο κείμενο του Αισχύλου ο σκηνοθέτης, βαρύνεται επί πλέον με την προφητεία της ακύρωσης του παγανισμού, ανοίγοντας δρόμους για την έλευση μιας ιδεολογίας περισσότερο φίλα προσκείμενης στον άνθρωπο, όπως ο χριστιανισμός. Η επανάσταση για χάρη του ανθρώπινου γένους και η τιμωρία που επιβάλλεται από την εξουσία, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αρχέτυπου αξιώματος, που συνοδεύει την ανθρώπινη μοίρα στους αιώνες.

H σκληρή μοίρα κάθε επαναστάτη, είναι η τιμωρία. Και ο Προμηθέας, αμετανόητος όπως αναδεικνύεται από το πυκνό και γεμάτο συμβολισμούς κείμενο του Αισχύλου, αναδεικνύεται ως ο πρώτος τραγικός ήρωας, ως ο πρώτος επαναστάτης. Πάντα όμως υπάρχει ο σπόρος της ιδεολογίας, που μέσα από τη θυσία καρπίζει και ανθεί, πολύτιμη παρακαταθήκη στους επόμενους.

Σε όλες τις εκδηλώσεις εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Περιφέρεια Κρήτης

Γραφείο Τύπου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *