Με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης οι συσκέψεις της αν. Υπουργού Υγείας σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Στις συσκέψεις σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο νοσοκομείο παρουσία της αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάκα συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στις συσκέψεις με την συμμετοχή του Βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη, του Αντιπεριφερειάρχη δημόσιας Υγείας Λάμπρου
Βαμβακά, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη και των διοικητικών συμβουλίων των δυο νοσοκομείων εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα η Υφυπουργός με τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν στο ΠΑΓΝΗ τον υπερσύγχρονο αγγειογράφο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης με 1,2 εκ. ευρώ από το Περιφερειακό της Πρόγραμμα και λειτουργεί ήδη.

Στις συσκέψεις η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάκα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη του στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών με την πρόσληψη προσωπικού.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας την κ. Γκάκα υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία του νησιού προσθέτοντας ότι θα αξιοποιηθούν πόροι τόσο από τα Ταμείο Ανάκαμψης έως το 2026 όσο και από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει διαθέσει 14 περίπου εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 τα οποία αφορούν την ενίσχυση δομών υγείας,  στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα.

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για την ανακαίνιση της κεντρικής πτέρυγας του Βενιζελείου, τη μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και τη μελέτη αποπεράτωσης του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου.  Επίσης λειτουργεί  η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου νοσοκομείου που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από το ΠΕΠ Κρήτης.

 

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.