Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες “SafeGreece 2020”


Τελευταία ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Η Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πολιτική Προστασία των Πολιτών  ενισχύει κάθε πρωτοβουλία και συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. Στο παραπάνω πλαίσιο στηρίζει φέτος το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες “SafeGreece 2020”, που θα πραγματοποιηθεί online στις 14-16 Οκτωβρίου 2020. Σκοπός είναι η γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών, μεταξύ των Φορέων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της Πολιτικής Προστασίας, και κοινή επιδίωξη η επιμόρφωση και ενημέρωση για τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών μελέτης, πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων γεωφυσικής, ανθρωπογενούς ή τεχνολογικής προέλευσης.

Η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι βασικές συνιστώσες της αποτελεσματικής αντίδρασης στις φυσικές καταστροφές. Η επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών έχει ένα σαφές όφελος, τη διάσωση ζωών και μέσων διαβίωσης, ενώ ελαχιστοποιεί τις οικονομικές και υλικές ζημίες, οι οποίες  ανεξάρτητα από το αν έχουν μικρή ή μεγαλύτερη πιθανότητα, έχουν σίγουρα υψηλό αντίκτυπο.

H πρωτοβουλία SafeGreece από το 2014 διοργανώνει σειρά διεθνών Συνεδρίων με θέμα την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη της Ελλάδας, με την υποστήριξη των τοπικών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίων, πάντα υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ευαισθητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες.

Φέτος η συγκυρία (νέο Νομοθετικό Πλαίσιο, πανδημία COVID-19) καθιστά το Συνέδριο πιο επιτακτικό από ποτέ, ενώ επιβάλλει η διοργάνωσή του να γίνει διαδικτυακά. Θα περιλαμβάνονται πρωινές συνεδρίες με ευρύ και επίκαιρο σχετικό θεματολόγιο (COVID-19, διαχείριση Πολλαπλών Κινδύνων, Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης κλπ), ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις τύπου στρογγυλού τραπεζιού σε επίκαιρα κρίσιμα θέματα.

To Safe Greece 2020 on-line (14-16 Οκτωβρίου) διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ‘Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων και με εμπλουτισμένη Επιστημονική Επιτροπή.

Πληροφορίες  https://safegreece.org/safegreece2020 Το πρόγραμμα του SafeGreece 2020 on-line έχει δημοσιευτεί στο https://safegreece.org/safegreece2020/images/docs/safegreece2020-online_agenda.pdf

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.