Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης εκδόθηκαν και παρουσιάστηκαν σε επιτυχημένη εκδήλωση στο Καστέλι τα Πρακτικά του Συνεδρίου «Η Μάχη της Κρήτης, η Κατοχή και η Αντίσταση στην Κρήτη και τα πολεμικά αεροδρόμια της Κρήτης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο


Τελευταία ενημέρωση 14 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης εκδόθηκαν και παρουσιάστηκαν τα Πρακτικά του Συνεδρίου «Η Μάχη της Κρήτης, η Κατοχή και η Αντίσταση στην Κρήτη και τα πολεμικά αεροδρόμια της Κρήτης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Η παρουσίαση έγινε με επιτυχία σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Καστέλι Πεδιάδας με την συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη ,του Δημάρχου Μινώα Μανόλη Φραγκάκη, του π. Δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη, άλλων θερμικών εκπροσώπων, ιστορικών και πολλών πολιτών.

Πρόκειται για τα Πρακτικά του Συνεδρίου που οργάνωσε στο Καστέλι, το Θραψανό και το Αρκαλοχώρι, στις 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου 2017 το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Στον τόμο των Πρακτικών περιλαμβάνονται όλα όσα συζητήθηκαν στο συνέδριο, μεταξύ άλλων οι ανακοινώσεις, η παρουσίαση αρχαιολογικής περιήγησης στη Λύτρο, απολογισμός του συνεδρίου.

Ο Κώστας Μουτζούρης, πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας που είχε την οργάνωση στη πραγματοποίηση του συνεδρίου, και στη προετοιμασία-έκδοσης του τόμου, καλωσορίζοντας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη, ενώ ανάλογες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια εκφράστηκαν από τον Δήμαρχο και τον π. Δήμαρχο κκ Φραγκάκη, Καλογεράκη, αλλά και από άλλους τοπικούς φορείς.

Στους χαιρετισμούς τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Συριγωνακης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π. Μπαριτάκης αλλά και ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης, όπως και ο π. Δήμαρχος Ζ. Καλογεράκης, αναφέρθηκαν την γενναία αντίσταση των προγόνων μας για την Ελευθερία, ότι μέσω των έγκυρων καταγραφών διαφυλάττεται και προωθείται η ιστορική αλήθεια-μνήμη και ότι, τα πρακτικά του συνεδρίου που παρουσιάστηκαν αποτελούν πλούσια παρακαταθήκη για τους νεότερους αλλά και τις επόμενες γενιές.

Σημαντικές επίσης στην επιτυχημένη εκδήλωση στο Καστέλι ήταν οι ιστορικές αναφορές του Αντώνη Σανουδάκη επίτιμου καθηγητή Ιστορίας στην ΠΑΕΑΚ, συγγραφέα που παρουσίασε τον τόμο. Στην παρουσίαση επίσης συμμετείχε η φιλόλογος καθηγήτρια Μαρία Φραγκιαδάκη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Βούλα Επιτροπάκη, δικηγόρος, ποιήτρια.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.