Με τηλέφωνα και μηνύματα προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες και επιχειρήσεις στην Ιεράπετρα


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 4 Ιανουαρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Διαδοχικές περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Ιεράπετρα με διάφορους τρόπους οι οποίοι έχουν κοινό στοιχείο να καταφέρουν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Μια περίπτωση καταγράφεται σε επιχείρηση της περιοχής με ένα άγνωστο να καλεί θέλοντας να κάνει μια παραγγελία λέγοντας όμως πως θέλει να πληρώσει με κάρτα. Έτσι άρχισε να ζητά στοιχεία του λογαριασμού του ιδιοκτήτη, εκείνος όμως κατάλαβε την προσπάθεια εξαπάτησης και έκλεισε το τηλέφωνο. Στη συνέχεια αναζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου και βρήκε πλήθος καταγγελιών στο διαδίκτυο από άλλα άτομα τα οποία έχουν κληθεί από τον ίδιο αριθμό.

Άλλη μια περίπτωση, αυτή τη φορά με SMS, καταγράφηκε στην περιοχή και αυτή ήταν και πιο επικίνδυνη. Στη συνομιλία του πολίτη με την τράπεζά του, εκεί δηλαδή όπου λαμβάνει τα ενημερωτικά sms, προσωρινούς κωδικούς κλπ, εμφανίστηκε ένα μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για μια ύποπτη συναλλαγή και καλούσε να γίνει επιβεβαίωση μέσα από μια ηλεκτρονική διεύθυνση διαφορετική από αυτή της τράπεζας στην οποία ζητούνταν οι κωδικοί για είσοδο στο ebanking. Και σ’ αυτή την περίπτωση η απόπειρα απάτης έγινε αντιληπτή και έτσι δεν χάθηκαν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, παρόμοια περιστατικά πρέπει να καταγγέλονται άμεσα, και παράλληλα θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως καμία τράπεζα δεν ζητά ποτέ προσωπικούς κωδικούς από τους πελάτες της για οποιονδήποτε λόγο.

41

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.