Με πρωτοβουλίες για τα πλαστικά συνεχίζει τις δράσεις του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ενημερώνουμε τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας ότι την εβδομάδα από 31/08 έως 06/08/2020 (Ε36) το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

1) Προγραμματισμένη συνάντηση την 01.09.2020 στα γραφεία της Περιφερείας Κρήτης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα κ. Μανώλη Χνάρη και με την συμμετοχή όλων των Αγροτικών Συλλόγων Φυτικής Παράγωγης Κρήτης (Α.Σ. Σέλινου Χανίων, Α.Σ. Τυμπακίου, Α.Σ. Σητείας, Α.Σ. Ιεράπετρας). Κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν το αίτημα ολόκληρης της θερμοκηπιακής Κρήτης για οικονομική ενίσχυση (λόγω covid-19) στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Αποτέλεσμα ήταν η αποστολή κοινού υπομνήματος με το αίτημα μας προς το ΥπΑΑΤ.

2) Προγραμματισμένη συνάντηση την 02.09.2020 στο γραφεία του Συλλόγου στο Στόμιο Ιεράπετρας με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Θραψανιώτη Μανώλη. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου να ενημερώσει όλους του εμπλεκόμενους φορείς για τα χρονίζοντα θέματα που έχει ο αγροτικός κλάδος στην περιοχή μας.

3) Προγραμματισμένη συνάντηση την 04.09.2020 στο γραφεία του Συλλόγου στο Στόμιο Ιεράπετρας με τον Προϊστάμενο Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ν. Λασιθίου κ. Λασηθιωτάκη Ιωάννη. Στην διάρκεια της αναλύθηκαν διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (όσον αφορά τους εργάτες γης),τις οποίες ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει προσπάθεια να αναπροσαρμόσει το θεσμικό πλαίσιο, για τις ανάγκες της τοπικής πραγματικότητας

4) Ανακοινώθηκαν τα πρώτα συμπεράσματα για την διαχείριση των Ανακυκλώσιμων και Μη Ανακυκλώσιμων πλαστικών, μετά από θερμοκηπιακή χρήση. Να σημειωθεί δε, ότι μετά από τις συστηματικές επαφές του Συλλόγου, για πρώτη φορά φέτος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί) ξεκίνησαν πρωτοβουλίες προς την σωστή κατεύθυνση. Αξιέπαινη αντίδραση είχαν οι εταιρίες παραγωγής πλαστικών, οι εταιρίες περισυλλογής , ο Δήμος Ιεράπετρας αλλά κυρίως οι αγρότες όπου με ωριμότητα ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες διαχείρισης πλαστικών. Ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε αυτό το εγχείρημα μέχρι τον τελικό στόχο,την πλήρη διαχείριση των υλικών, με το ελάχιστο κόστος για τον παραγωγό.

Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γαϊτάνης Ιωάννης Βιαννιτάκης Μιχαήλ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.