Με προσαγωγό Μπραμιανών και μονάδα αφαλάτωσης ως «δώρα» αποφασίζεται η επίσκεψη Τσίπρα στο Λασίθι


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 30 Απριλίου 2019 by energinews (admin)

Ημέρα αποφάσεων είναι σήμερα για το πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την δεύτερη επίσκεψη που προγραμματίζει μέσα σε λίγες μέρες στην Κρήτη, μετά τις πασχαλινές του διακοπές στο Ροδάκινο και την επίσκεψη στη ναυτική βάση της Σητείας.

Μια επίσκεψη που στόχο έχει να κοπούν πολλές κορδέλες και να εγκαινιαστούν σημαντικά έργα του νησιού όπως το τμήμα Ηράκλειο-Γούρνες το οποίο έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Ηρακλείου-Μεσαράς, η γέφυρα στο Χαμέζι, αλλά και η επίσημη ανακοίνωση της δημοπράτησης της προσαγωγού διώρυγας Μπραμιανών.

Το αν θα προλάβει τελικά να επισκεφθεί όλα αυτά τα σημεία και ιδιαίτερα τη Σητεία και την Ιεράπετρα είναι κάτι που σήμερα θα αποφασιστεί.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Δραγασάκης, για την περιοχή της Ιεράπετρας, είτε με τον Τσίπρα παρόντα είτε όχι τα νέα είναι ευχάριστα για την περιοχή λόγω της δημοπράτησης της προσαγωγού αλλά και της μονάδας αφαλάτωσης στη Μαλαύρα της οποίας η μελέτη προχωρά, μετά και από πρόσφατη επίσκεψη παραγόντων των Υπουργείου για να συλλέξουν στοιχεία.

Το νεότερο που έρχεται να προστεθεί για το συγκεκριμένο θέμα είναι η εκτίμηση για το κόστος του νερού από τη μονάδα εφόσον τελικά λειτουργήσει, το οποίο όπως λέει ο κ. Δραγασάκης υπολογίζεται περίπου στα 20 λεπτά το κυβικό, εκ των οποίων τα 15 με 18 λεπτά να είναι το κόστος του νερού και το υπόλοιπο ποσό από το κόστος μεταφοράς.

Ένα έργο το οποίο όπως λέει θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου με δημόσια δαπάνη και θα παραδοθεί έτοιμο για χρήση από τον ΤΟΕΒ, με τη δυνατότητα να λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής, και όχι σε πλήρη ισχύ αν δε χρειάζεται.

Για το θέμα με την κοινότητα του Καβουσίου που έχει ήδη αντιδράσει στο σχεδιασμό ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως ο κόσμος έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης, αφού πολλά απ’όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες και θα ξεκαθαριστούν από ενημέρωση που θα υπάρξει στην κοινότητα. Ιδιαίτερα για το κομμάτι της περιβαλλοντικής μόλυνσης ανέφερε πως υπάρχουν όλες οι ενδείξεις από άλλες μονάδες αλλά και από το ότι δεν θα αφαλατώνεται θαλασσινό νερό, αλλά υφάλμυρο, ότι πρόβλημα δεν θα υπάρξει.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.