Με μέτρα και το Πάσχα – Καμία άρση μέχρι την Πρωτομαγιά η απόφαση της επιτροπής

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό έως και την Πρωτομαγιά, με απόφαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης ήταν το ενδεχόμενο άρσης το μέτρου επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσηλείας από κορονοϊό, καθώς και αρνητικού τεστ των ανεμβολίαστων για την πρόσβαση σε επαγγελματικούς και χώρους διασκέδασης.

Η χάραξη του χάρτη απελευθέρωσης των περιορισμών θα περιλαμβάνει και τη μη υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους (εξαιρουμένων των ΜΜΜ, των Μονάδων Υγείας και των Ιδρυμάτων). Η κατάρτισή του, όμως, θα είναι εφικτή, όταν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει και σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις, αναμένεται να υπάρξει υποχώρηση των δεικτών, μετά από την επόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει αυξημένος, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, τις ημέρες της Αποκριάς. Η αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία κατά 18- 20% από τη μία εφημερία στην άλλη, κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο στα λύματα σε οκτώ από τις 13 περιοχές που ελέγχθησαν.

Έτσι, οι ειδικοί παρατηρούν με μεγάλη ανησυχία την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει απαραίτητα να αυστηροποιηθεί η τήρηση των μέτρων.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.