Με καταλήψεις συνεχίζουν πολλά σχολεία στην Ιεράπετρα – Διαχωριστικά πλεξιγκλάς στις αίθουσες ζητούν μαθητές και γονείς

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Με καταλήψεις ξεκίνησε και αυτή η εβδομάδα, μόλις η δεύτερη της σχολικής χρονιάς. για τα σχολεία της Ιεράπετρας. Μπορεί τα δύο γενικά λύκεια της πόλης να σταμάτησαν τις καταλήψεις που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όμως οι μαθητές του ΕΠΑΛ αποφάσισαν να συνεχίσουν και σήμερα την κατάληψή τους, ενώ κλειστά σήμερα είναι και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο της πόλης αλλά και το Γυμνάσιο του Κουτσουρά.

Η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Νάντια Μπιμπίκα, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, ενώ παράλληλα απαντήσεις δόθηκαν και από τον πρόεδρο της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας Κώστα Αστροπεκάκη αλλά και από τους ίδιους τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου που εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας εντός των αιθουσών είναι κυρίαρχο ζήτημα και στο Γυμνάσιο, όπως λέει, κι αυτό συμβαίνει τόσο με αυτούς που συμφωνούν με τη χρήση της αλλά και με αυτούς που διαφωνούν. Το ζητούμενο για όλους τελικά είναι να παρθούν σωστά μέτρα προστασίας για την υγεία όλων.

Τα αιτήματα των παιδιών όπως λέει είναι πλήρως κατανοητά, αφού οι μαθητές έχουν πλήρη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν και τους αφορούν, και ο Σύλλογος Γονέων όπως είπε η κ. Μπιμπίκα, ζητά και έχει ήδη κινήσει διαδικασίες ώστε να τοποθετηθούν πλεξιγκλας εντός των αιθουσών, κάτι που έχει συμβεί σε ορισμένα σχολεία της χώρας, και παράλληλα είναι μια μέθοδος που ακολουθείται κατά κόρον φέτος σε σχολεία στο εξωτερικό.

Από πλευράς μαθητών, ο Μάνος που μίλησε εκ μέρους όλου του 2ου Γυμνασίου ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα, είναι οι κακές συνδέσεις στο ίντερνετ, ο πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών στα τμήματα που φτάνουν τους 28 μαθητές, ζητούν ο κάθε μαθητής να κάθεται σε ξεχωριστό θρανίο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, να σταματήσουν τα δίωρα μαθήματα και να γίνουν ωριαία, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός καθαριστριών ώστε το σχολείο να είναι πιο καθαρό αφού με μια καθαρίστρια που υπάρχει δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά.  Η κατάληψη όπως είπε θα συνεχιστεί μέχρι να φανούν κάποια αποτελέσματα.

Από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας ο κ. Αστροπεκάκης τόνισε πως όσα προβλέπονται από το νόμο σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας έχουν γίνει, ενώ το αίτημα που γίνεται από πολλά σχολεία για τοποθέτηση διαχωριστικών πλεξιγκλάς, είναι ζήτημα που ξεπερνά τις αρμοδιότητες του Δήμου και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου αλλά και του ίδιου του Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας όπως είπε, βοηθά όπως μπορεί απέναντι στα αιτήματα που έχουν οι μαθητές και μπορούν να επιλυθούν, όπως αυτά της καθαριότητας, ζητήματα με ανεμιστήρες που έχουν χαλάσει, όμως οι παρεμβάσεις αυτές έχουν ένα όριο νομοθετικό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.