Με θετικό πρόσημο μπαίνει στον τελευταίο μήνα της άνοιξης η παραγωγή κηπευτικών της Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 24 Απριλίου 2019 by energinews (admin)

Μετά από έναν δύσκολο, βροχερό και βαρύ χειμώνα, που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην παραγωγή των εκτός εποχής κηπευτικών της Ιεράπετρας, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι, αν πάει καλά και ο Μάης, η σαιζόν θα κλείσει για τους περισσότερους παραγωγούς με θετικό πρόσημο.

«Η σαιζόν εξελίσσεται καλά για μια μερίδα παραγωγών που κατάφεραν μέσα στο βαρύ χειμώνα να παραγάγουν μεγάλο όγκο προϊόντων και να εκμεταλλευτούν τις καλές γενικά τιμές, που επικρατούσαν στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου.

Για τους υπόλοιπους η σαιζόν είναι μέχρι στιγμής μέτρια, αλλά λίγο καλύτερη από την περυσινή. Για τη δική μας ομάδα παραγωγών η καλλιεργητική περίοδος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι.

Σε γενικές γραμμές όμως φέτος, είχαμε στο «Κρητικό Περβόλι» μειωμένη παραγωγή και λογικά υψηλότερες τιμές στα περισσότερα προϊόντα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν φέτος στο μεγαλύτερο διάστημα του χειμώνα, καθόρισαν και τον όγκο της παραγωγής αλλά και την πρόσοδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Ιεράπετρας», μας είπε ο ταμίας της Ομάδας Παραγωγών «Κάμιρος», κ. Κώστας Αστροπεκάκης.

Η σταθερή πορεία της τιμής της ντομάτας από το Φθινόπωρο μέχρι σήμερα, ήταν από τα θετικά και αξιοσημείωτα δεδομένα μιας σαιζόν που ήταν εντελώς διαφορετική σε όλα της από την προηγούμενη.

πηγη:www.neakriti.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.