Με επιτυχία ο περιβαλλοντικός καθαρισμός στο δασάκι Αφραθιά του Δήμου Φαιστού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, συνεχίζει με επιτυχία τις εθελοντικές δράσεις της σε όλο το νησί για καθαρισμούς ως προληπτικό μέτρο για τις πυρκαγιές και για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η Περιφέρεια Κρήτης με την συνεργασία του Δήμου Φαιστού και εθελοντικών φορέων-οργανώσεων προχώρησαν σε ολικό καθαρισμό και αποψίλωση από ξερά χόρτα και κλαδιά στο δασάκι στον Αφραθιά, στο Δήμο Φαιστού, και παράλληλα σε τμηματικό καθαρισμό της περιοχής περιφερειακά της λίμνης Ζαρού από κλαδιά και απορρίμματα.

Με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη και με τη συνεργασία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη, όπως και του Αντιδημάρχου Ζαρού Ανδρέα Πωλιουδάκη, εθελοντικές ομάδες από τα Χανιά, τον Δήμο Φαιστού, προχώρησαν σε κομβικής σημασίας καθαρισμούς, οι οποίοι και κρίνονται απαραίτητοι για λόγους υγιεινής, αλλά κυρίως ασφάλειας των συγκεκριμένων περιοχών από πιθανή πρόκληση δασικών πυρκαγιών.

Ενδεικτικό είναι ότι  οι κάτοικοι της περιοχής, μετά την ολοκλήρωση της εθελοντικής ενέργειας καθαρισμού, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το περιβαλλοντικό αποτέλεσμα ενώ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο και όλους τους εθελοντές που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έφη Κουτεντάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού Γεωργία Μηλάκη, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Καμπουράκης. Στον καθαρισμό, ουσιώδης ήταν ο ρόλος του εθελοντικού κλιμακίου Εκτάκτων Αναγκών της Αγυιάς, που ήρθε από τα Χανιά για τη δράση, η ομάδα ΔΡΩ Μοιρών, τα μέλη του Κέντρου Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης, ο πολιτιστικός σύλλογος Αφραθιάς καθώς και το σύνολο των πολιτών-εθελοντών που συνέβαλαν στη δράση καθαρισμού.

Τονίζεται ότι, η σπουδαιότητα των δράσεων παραμένει τεράστια καθώς συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον εθελοντισμό, στη διατήρηση ενός ασφαλούς αστικού περιβάλλοντος, όπως επίσης και στον περιορισμό πιθανών καταστροφών στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Για εμάς κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η αυτοδέσμευση και η ευθύνη των ίδιων των πολιτών και επισκεπτών, που οφείλουν να διαχειρίζονται με ασφάλεια το αστικό περιβάλλον προστατεύοντας το, σαν να είναι το ίδιο τους το σπίτι. Κάθε πράξη εθελοντισμού αποκτά μεγαλύτερη αξία για την κοινωνία των πολιτών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης.

 

VIDEO

https://youtu.be/ZkOk7zHpY1M

https://youtu.be/pBiYaUJd_tY

https://youtu.be/E010gbtXSsM

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.