Με εισαγγελική εντολή απομάκρυνε ο Δήμος Αγίου Νικολάου όγκους απορριμμάτων που συγκέντρωνε ρακοσυλλέκτης


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 3 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Σε άτυπη χωματερή, είχε μετατραπεί ιδιοκτησία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου – σε σημείο ορατό από την Εθνική Οδό – αφού ρακοσυλλέκτης είχε συγκεντρώσει στον συγκεκριμένο χώρο λογής – λογής αντικείμενα που δημιούργησαν με την πάροδο του χρόνου, σοβαρή εστία μόλυνσης.

Χρειάστηκε μάλιστα εισαγγελική εντολή προκειμένου να παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας και να πράξει τα δέοντα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας, συγκεντρώνουν τις τελευταίες δύο ημέρες όγκους απορριμμάτων, ενώ η απομάκρυνση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, μέχρις ότου ο χώρος καθαριστεί εντελώς.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βάρδας, για την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου απορριμμάτων χρειάστηκε η συνδρομή και τα μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ πέραν των εργαζομένων στην καθαριότητα, συμμετείχαν υπάλληλοι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και στης Αστυνομίας.

Έκλεψαν κάδο του δήμου

Ωστόσο, προ εκπλήξεως βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αφού κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαπίστωσαν ότι κάδος του δήμου, είχε κλαπεί από το σημείο που βρισκόταν καλύπτοντας τις ανάγκες επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Το περίεργο, στην περίπτωση αυτή, ήταν ότι ο κάδος, όχι μόνο εκλάπη, αλλά ο επιχειρηματίας φρόντισε να κρύψει επιμελώς το λογότυπο του Δήμου Αγίου Νικολάου και να τοποθετήσει αυτό της επιχείρισης του.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γ. Βάρδας, ο κάδος επέστρεψε στο σημείο που ήταν, ενώ στον επιχειρηματία θα επιβληθεί πρόστιμο, σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας.

Με τέτοιου είδους λογικές μη εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας ή καταστρατήγησης του, δεν οδηγούμαστε πουθενά, σχολίασε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενώ επανέλαβε ότι η αποστελέχωση τόσο των δημοτικών υπηρεσιών (ένας δημοτικός αστυνόμος), όσο και των υπηρεσιών της αστυνομίας, οδηγεί ουσιαστικά στην έλλειψη μηχανισμού ελέγχου.

Θα πρέπει σημείωσε χαρακτηριστικά ν΄ αναλάβει καθένας το μικρό κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί και που αθροιστικά μπορεί να αποβεί πολλαπλά ωφέλιμο για τον τόπο.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.