Με διαφορετικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό η λειτουργία των σχολείων από 13 Σεπτεμβρίου


0
(0)

Φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα προσδιοριστούν-εξειδικευτούν εκείνες τις ημέρες. Αυτό τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, η κυρία Μακρή υπενθύμισε ότι ήδη υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για «αντίποινα» και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μία από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Η κυρία Μακρή ανέφερε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν οδηγίες για την περίπτωση που ενδεχομένως εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε ότι θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά, λόγω τού ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Η ίδια, σύμφωνα με το skai.gr, επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων, όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε ότι αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Σημείωσε πως οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια, ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η διά ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Σχετικά με το νέο σχολείο, μετά και την ψήφιση προ ημερών του σχετικού νομοσχεδίου, υπογράμμισε ότι θα υπάρχει δίχρονη προσχολική αγωγή σε όλη την επικράτεια, όπως και εκμάθηση αγγλικών στο νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, πρόληψη και ενημέρωση για φυσικές καταστροφές, καθώς και δυνατότητα τα σχολεία να αποφασίζουν και μόνα τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι είναι οι πρώτοι που γίνονται έπειτα από 12 χρόνια, σημειώνοντας πως συγκεκριμένα στον δικό της νομό, είχαν να γίνουν διορισμοί τουλάχιστον 30 χρόνια. «Ερχονται να προστεθούν στους 4.500 διορισμούς ειδικής αγωγής που έγιναν πέρυσι, πρώτη φορά στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *