Με βεβαίωση ΟΠΕΚΕΠΕ η αποδέσμευση των αγροτικών ενισχύσεων για την πανδημία


0
(0)

Αποτέλεσµα αυτού, αρκετοί αγρότες δικαιούχοι να βλέπουν τα ποσά δεσµευµένα στους λογαριασµούς τους, και τώρα καλούνται να αποδείξουν µε την προσκόµιση σχετικής βεβαίωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι πρόκειται για ειδική ενίσχυση που είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη. Μάλιστα, παρά την ύπαρξη σχετικής απόφασης που ήδη έχει πάρει ΦΕΚ, η αποδέσµευση των χρηµάτων δεν γίνεται αυτόµατα, σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda.

Την τελευταία εβδοµάδα του έτους, ήδη υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες είχαν δεσµευτεί χρήµατα προς την εφορία, τα πιστωτικά ιδρύµατα και τα ασφαλιστικά ταµεία. Σε επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών ∆ήµου Ιεράπετρας, κατήγγελλε τότε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και µε αποδέκτες και την ΑΑ∆Ε, τον ΕΦΚΑ και τα Τραπεζικά Ιδρύµατα, ότι «ουδεµία ∆ηµόσια Υπηρεσία, Ασφαλιστικά Ταµεία και Πιστωτικά Ιδρύµατα έχουν επίσηµη ενηµέρωση για αυτό το άρθρο πού έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έχει δηµοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ από τις 23/12/2020.». Με τη νέα χρονιά αρκετοί ήταν οι παραγωγοί που έβλεπαν ότι τα ποσά που είχαν λάβει µέσω του µέτρου 21 που επιδότησε τους παραγωγούς ελαιολάδου, είχαν δεσµευτεί από την τράπεζα για διάφορες οφειλές που είχαν.

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ λοιπόν, οι παραγωγοί πρέπει να πάρουν ειδική βεβαίωση που θα βρουν µέσω της καρτέλας αγρότη, είτε απευθυνόµενοι στο ΚΥ∆ που τους βοήθησε να υποβάλουν την αίτηση αρχικά, είτε και µόνοι τους. Τονίζεται ότι η αποδέσµευση των ποσών δεν γίνεται αυτόµατα, παρά τη νοµοθετική ρύθµιση, οπότε θα χρειαστεί από  µόνοι τους οι ενδιαφερόµενοι να κινήσουν τη διαδικασία.

Υπενθυµίζεται ότι µια από τις τελευταίες πράξεις του υπουργού Μάκη Βορίδη προτού αποµακρυνθεί από τον έκτο όροφο της πλατείας Βάθη, ήταν η θεσµοθέτηση µε σχετικό ΦΕΚ που καθιστά τις ενισχύσεις αυτές αφορολόγητες, ανεκχώρητες, ακατάσχετες. Επιπλέον, σύµφωνα µε το ΦΕΚ δεν συµψηφίζονται έναντι βεβαιωµένων οφειλών προς το ∆ηµόσιο, νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου, οργανισµούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νοµικά πρόσωπά τους, ασφαλιστικά ταµεία και πιστωτικά ιδρύµατα. Παράλληλα, δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του ∆ηµοσίου, συµπεριλαµβανοµένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *