Με ΑΣΕΠ οι 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε ο Τσίπρας – Τα κριτήρια και το σύστημα μοριοδότησης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 19 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Τις λεπτομέρειες για το σύστημα των διορισμών αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στη συνάντηση που θα έχει με ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, για τη διαδικασία διορισμών, αυτή θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ, με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων, το οποίο θα είναι ενιαίο, τόσο για τους μόνιμους διορισμούς όσο κι για τις προσλήψεις αναπληρωτών όπου χρειάζεται.

Το σύστημα μοριοδότησης θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες κριτηρίων:

α) Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ως «ταβάνι» για την προϋπηρεσία ορίζονται οι 120 μήνες. Το σκεπτικό για την απόφαση αυτή είναι ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι έχοντες αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε σχέση με τους έχοντες μακρά προϋπηρεσία.

β) Τα ακαδημαϊκά προσόντα και

γ) τα κοινωνικά κριτήρια

Υπενθυμίζεται ότι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 13:00.

Τσίπρας: 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών σε 3 έτη

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την υλοποίηση του τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, ήταν το κύριο θέμα της εισήγησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκπαίδευση, προβλέπει ότι το 2019 θα προσληφθούν 4.500 εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή και 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το 2020 και άλλοι τόσοι το 2021, ούτως ώστε να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης.

πηγη:real.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.