Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης το έργο της εποπτικής έκθεσης «Ηράκλειο – 40 αιώνες ιστορίας» στην πύλη Παντοκράτορα των ενετικών τειχών της πόλης του Ηρακλείου


0
(0)

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκηςυπέγραψε την ένταξη του έργου «Οργάνωση  εποπτικής έκθεσης με τίτλο «Ηράκλειο – 40 αιώνες ιστορίας» στην πύλη  Παντοκράτορα των ενετικών τειχών της πόλης του Ηρακλείου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Με το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργηθεί  ένας εκθεσιακός χώρος στην Πύλη Παντοκράτορα των ενετικών τειχών Ηρακλείου που θα αποτελεί τουριστικό και εκπαιδευτικό προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. θα υλοποιηθούν οι  απαιτούμενες εργασίες με στόχο τη δημιουργία έκθεσης, μέσω εποπτικού υλικού, για την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου. Η ιστορία της πόλης θα προβάλλεται μέσω επιμέρους ιστορικών περιόδων και θεματικών ενοτήτων.  

Το έργο εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου και θα υλοποιηθεί με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κι έχει προϋπολογισμό432.000,00 ευρώ.

Περιφέρεια Κρήτης

Γραφείο Τύπου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.