Με ένα πνευμονολόγο έμεινε το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας εν μέσω πανδημίας


0
(0)

Πραγματοποιήθηκε τελικά το αίτημα της πνευμονολόγου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που επί 10 και πλέον συναπτά έτη υπηρέτησε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για τη μετακίνησή της σε μεγαλύτερο νοσοκομείο του Νομού Ηρακλείου.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί αρχές Δεκέμβρη, όταν είχε λάβει δημοσιότητα αυτή της η πρόθεση, ήταν μια ενέργεια στα πλαίσια του εθελοντισμού  σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες αφού ζητήθηκε προφορικά από γιατρούς συγκεκριμένου νοσοκομείου του γειτονικού Νομού να βοηθήσει τους συναδέλφους της.

Την ίδια χρονική περίοδο, θορυβημένος από το γεγονός ο Δήμος Ιεράπετρας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής θεμάτων υγείας και έγινε ξεκάθαρο πως σε μια τέτοια κατάσταση τα αντανακλαστικά των αρμοδίων υπηρεσιών πρέπει να λειτουργήσουν ταχύτατα και να προκύψει άμεση κάλυψη της θέσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ότι «το θέμα έχει καθαρά πολιτική διάσταση και θα πρέπει άμεσα να λυθεί καθώς εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει δομή νοσηλείας για περιστατικά κορωνοιού στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, δε μπορείς να την αποψιλώσεις σε ιατρικό δυναμικό».

Πλέον, στο Νοσοκομείο υπηρετεί τα ιατρικά του καθήκοντα μόνο ένας πνευμονολόγος, καλούμενος να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά που προκύπτουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, εν μέσω χειμερινής περιόδου και εν μέσω πανδημίας covid και μάλιστα με εξοπλισμένη κλινική covid έτοιμη να δεχτεί περιστατικά σε περίπτωση που προκύψουν.

Καλείται άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ να ενημερώσει την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης τι προετοιμασία έχει γίνει και πότε θα καλυφθεί το κενό που προέκυψε.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *