ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ


0
(0)

Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας Κινήματος Αλλαγής

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης αποδεικνύουν ότι είναι οπαδοί της πρακτικής του διαχωρισμού των εργαζομένων.

Αυτή την φορά στην ΠΝΠ που περιγράφονται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού covid 19, το άρθρο 63 αναφέρει μέτρα στήριξης ναυτικής εργασίας. Στο συγκεκριμένο άρθρο σκοπίμως, αναφέρει την ναυτική εργασία που παρέχεται ΜΟΝΟ στα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών χωρίς να συμπεριλαμβάνει την ναυτική εργασία που παρέχεται στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Ιδιαίτερα την παρούσα χρονική συγκυρία, όπου οι ποντοπόροι ναυτικοί ( πληρώματα και αξιωματικοί) δεν μπορούν να ναυτολογηθούν και τίθενται σε αναγκαστική αργία λόγω κορονοϊού…

Είναι άξιο απορίας με ποια κριτήρια κάνει αυτόν τον διαχωρισμό, όταν ο όρος ναυτεργασία συμπεριλαμβάνει όλους τους ναυτικούς μας.

Είτε δεν το γνωρίζει (πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε) είτε το γνωρίζει και το παρακάμπτει σκοπίμως. Ευχόμαστε να ισχύει το πρώτο διότι αν ισχύει το δεύτερο ΜΟΝΟ για μέτρα στήριξης της ναυτικής εργασίας (όπως επιγράφεται στο άρθρο 63) δεν μπορεί να επαίρεται ούτε ο ΥΝΑΝΠ ούτε η Κυβέρνηση.

Καλούμε τον κ. Πλακιωτάκη να συμπεριλάβει και τους ναυτικούς μας στην ποντοπόρο ναυτιλία μαζί με τους ναυτικούς μας στην ακτοπλοΐα.

Ναυτική εργασία είναι αυτή που παρέχεται από όλους τους ναυτικούς μας σε όλους τους κλάδους της εμπορικής Ναυτιλίας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *