Μετρήσεις στο φράγμα Μπραμιανών για εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών από εταιρεία


Τελευταία ενημέρωση 2 εβδομάδες by manos (ceo)-admin

Νέα δεδομένα για το φράγμα Μπραμιανών επιχειρεί να δημιουργήσει μια εταιρεία που ασχολείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μελετητές της οποίας βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην Ιεράπετρα.

Στόχος είναι η κατασκευή πλωτών φωτοβολταϊκών πηγών ενέργειας μέσα στο φράγμα και για το λόγο αυτό γίνεται χαρτογράφηση και βυθογράφηση προκειμένου να φανεί αν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παπαδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως η εταιρεία ζήτησε τη βοήθεια του ΤΟΕΒ για να γίνουν οι μετρήσεις κάτι που έγινε αποδεκτό μετά από σύσκεψη του ΔΣ.

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό τόνισε ο κ. Παπαδάκης αφού η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία αδειοδότησης από τα αρμόδια Υπουργεία κάτι που θα γίνει εφόσον προκύψουν θετικά στοιχεία από τις μετρήσεις.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ΤΟΕΒ θα μπορεί να εισπράττει κάποιο ενοίκιο σε περίπτωση που κάτι τέτοιο προχωρήσει ή αν τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία του κράτους. Από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει φαίνεται πιθανό πάντως να καταλήγει στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας ένα ποσοστό από τα κέρδη της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ τόνισε πως πέρα από κάποιο οικονομικό όφελος ένα τέτοιο έργο θα μείωνε την εξάτμιση του νερού και θα ωφελούσε τελικά τα οικονομικά του οργανισμού με στόχο τη μείωση του κόστους του νερού άρδευσης. Πολύ σημαντικότερο όμως για τη μείωση του κόστους θα είναι να προχωρήσει το έργο της Ενεργειακής Κοινότητας όλων των ΤΟΕΒ του Λασιθίου μέσω της Περιφερείας Κρήτης για το οποίο εξακολουθεί να αναζητείται ο χώρος για την εγκατάσταση των ΑΠΕ.

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.