Μετά τον Έβρο συνεχίζεται στη Θεσσαλία η βοήθεια ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη


Τελευταία ενημέρωση 2 εβδομάδες by manos (ceo)-admin

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έχει κληθεί να διαχειριστεί το φετινό καλοκαίρι όλη η χώρα με πολλές και πολύ μεγάλες πυρκαγιές και πλέον με την ιστορική πλημμύρα του θεσσαλικού κάμπου.

Βασικός μοχλός αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο έχει ανασυντάξει τις δυνάμεις του σε όλη τη χώρα με σκοπό να φτάσει η βοήθεια εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Έτσι, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι, ο Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, από την προηγούμενη εβδομάδα και πρακτικά ως συνέχεια της βοήθειας που στάλθηκε στο Έβρο, στη Θεσσαλία επιχειρούν αυτή τη στιγμή 52 άνδρες με 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, 9 διασώστες της ΕΜΑΚ με δύο οχήματα και μια σωστική λέμβο, και επίσης στη Θεσσαλία επιχειρεί και μοιράζει τρόφιμα το ελικόπτερο δασοπυρόσβεσης που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Ο κ. Τσικαλάς τόνισε πως το Πυροσβεστικό Σώμα λειτουργεί με ενιαίο τρόπο και τέτοιου είδους μεταφορές είναι συνηθισμένες ενώ παράλληλα  αυτή την περίοδο η Κρήτη περνά μια ήρεμη περίοδο σε σχέση με τις πυρκαγιές. Επιπλέον τόνισε πως όλο το προσωπικό της Πυροσβεστικής συμμετέχει σε αποστολές εκτός της βάσης του εθελοντικά κάτι που δείχνει την πραγματική τους διάθεση για προσφορά.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.