Μετά την προσαγωγό σειρά παίρνει η ανακαίνιση του φράγματος και τα αντιπλημμυρικά Γρα Λυγιάς

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ένα πολύ σημαντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή της Ιεράπετρας, αίτημα πολλών χρόνων, που αναμένεται να λύσει και να διασφαλίσει τα αποθέματα νερού του φράγματος Μπραμιανών πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης και λειτουργίας του με την προσαγωγό διώρυγα Μπραμιανών, να είναι έτοιμη να αρχίσει να κατασκευάζεται μετά τη χθεσινή εγκατάσταση του εργολάβου.

Ο Αντώνης Κοτσώνης Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών βρέθηκε χθες στην Ιεράπετρα για να βάλει τις τελικές υπογραφές, να επιθεωρήσει τις διαδικασίες έναρξης των εργασιών αλλά και να συνεχίσει τις επαφές του μαζί με τα στελέχη του Υπουργείου που τον συνοδεύουν στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σήμερα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για τον σκοπό της επίσκεψής του στην περιοχή και για ένα έργο που όπως είπε, προηγήθηκε πάρα πολύ δουλειά μέχρι να φτάσει η χθεσινή μέρα που πλέον μπορεί να πει κανείς πως οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει μπει μέχρι την υλοποίηση της προσαγωγού είναι 2 χρόνια, όμως ο κ. Κοτσώνης τόνισε πως το πιθανότερο είναι πως θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πολύ πιο σημαντικά και μεγαλύτερα έργα που αφορούν την ανακαίνιση-συντήρηση του Φράγματος Μπραμιανών και τα αντιπλυμμηρικά έργα στη Γρα Λυγιά, τα λεγόμενα συμπληρωματικά έργα με προϋπολογισμό 60-70 εκατ. ευρώ. Τελικά όταν και αυτά τα έργα ολοκληρωθούν θα έχει διασφαλιστεί για πολλές δεκαετίες η άρδευση μιας περιοχής 60.000 στρεμμάτων στην Ιεράπετρα.

Ο κ. Κοτσώνης ανέφερε πως η προσπάθεια που γίνεται πλέον από το Υπουργείο είναι να διασφαλίσει πως τα συμπληρωματικά έργα μπορούν να είναι χρηματοδοτήσιμα , ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό που απομένει είναι να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων, να γίνουν επαφές με τους ιδιοκτήτες, να καταγραφούν τα όρια των διάφορων εκτάσεων, ζητήματα τα οποία επιλύονται αυτό το διάστημα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.