Μετά από χρόνια προσπαθειών εγκαινιάζεται η Κινητή Υγειονομική Μονάδα που παραδίδεται από την Ierapetra v.2 στον Ερυθρό Σταυρό


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Μετά από προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων, ανυπέρβλητα εμπόδια που τελικά προσπεράστηκαν, συνεισφορές από δεκάδες φορείς και ιδιώτες της περιοχής οι εθελοντές του Ierapetra v.2, έφτασαν πλέον στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουν την Κινητή Υγειονομική Μονάδα Ιεράπετρας για να τεθεί άμεσα στις υπηρεσίες των συμπολιτών μας, μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας και του Δήμου Ιεράπετρας στους οποίους παραδίδεται το νέο όχημα!

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 17:00 στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης (Ενορία Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας) χοροσταντούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ.κ. Κύριλλου

Μερικά χαρακτηριστικά :

– Πραγματοποίηση εσωτερικών δρομολογίων πρόληψης & θεραπείας στην πόλη της Ιεράπετρας

– Eπισκέψεις στα χωριά της περιοχής μας και δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ειδικά σε εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν

– Επισκέψεις και εξετάσεις στα παιδιά των σχολείων της πόλης (Οδοντιατρικές, Παιδιατρικές κτλ.)

– Περιοδεία της μονάδας και καμπάνιες για προληπτικές εξετάσεις όπως εκστρατείες για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, ημερίδες κτλ.

– Πλήρης εξοπλισμός της μονάδας για έκτακτα περιστατικά : Μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών, οξυγόνο, ειδικό ανακλινόμενο κρεβάτι – φορείο, κάθισμα τραυματία, παροχή ρεύματος, παροχή οξυγόνου, αναπνευστήρας, απινιδωτής κ.α. )

– Εξοπλισμός της μονάδας για νυχτερινές επεμβάσεις με πρόσθετο φωτισμό

– Θάλαμος με προδιαγραφές ασθενοφόρου ιδανικός και για μεταφορά ύποπτων κρουσμάτων Covid 19 μετά από σχετική διαμόρφωση

– Ειδικός αριθμός κλήσης χωρίς αναμονή, χωρίς ανακατεύθυνση γραμμής

– Παρουσία της μονάδας ως κινητό Ιατρείο σε εκδηλώσεις εμβολιασμού, περίθαλψης και συγκομιδής προσφύγων αλλά και εκδηλώσεις μεγάλης προσέλευσης για άμεση δράση.

– Πραγματοποίηση αιμοδοσιών

– Παρουσία και υποστήριξη σε εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης πάνω σε χρόνια νοσήματα ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, αθλητικές εκδηλώσεις κ.α.

– Όλες οι υπηρεσίες της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας θα παρέχονται απολύτως δωρεάν σε όλους από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε σήμερα ο υπέυθυνος της εθελοντικής ομάδας Ierapetra v.2, Γιώργος Μπαλοθιάρης και ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπολουλος, για το πως ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια, τα εμπόδια που συνάντησαν, και παρουσίασαν λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει πλέον το νέο όχημα-κινητή υγειονομική μονάδα μέσω του τμήματος του Ερυθρού Σταυρού.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.