Μετά από ένα τέτοιο συλλαλητήριο τι μπορεί να ακολουθήσει; [βίντεο]


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 3 Φεβρουαρίου 2023 by energinews (admin)

Μια κινητοποίηση χωρίς προηγούμενο και κατά κοινή ομολογία πέρα από κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιεράπετρα με μοναδικό αίτημα την αναστροφή της καθοδικής πορείας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Τα ελάχιστα συμπεράσματα που προκύπτουν από την χθεσινή κινητοποίηση είναι αφενός η αγωνία και η συνειδητοποίηση της κοινωνίας της Ιεράπετρας για την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και αφετέρου πως το μήνυμα που στάλθηκε χθες από χιλιάδες κόσμο έχει φτάσει προς κάθε κατεύθυνση.

Βασικό αίτημα του συλλαλητηρίου είναι η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείο με 11 γιατρούς πριν την προκήρυξη των εκλογών ώστε να μπορεί να λειτουργεί με σχετική επάρκεια αλλά και ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό του Νοσοκομείου. Το ζήτημα της μη ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου τέθηκε για άλλη μια φορά χθες ως βασικό πρόβλημα από τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου με τον γιατρό και μέλος του Συλλόγου κ. Παπαδοπούλη να παρουσιάζει επιστολή που στάλθηκε προς τον Υπουργό Υγείας που περιέγραφε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, ανάμεσα και σε όλα τα υπόλοιπα.

Ένα στίγμα της επόμενης μέρας έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο επικεφαλής της επιτροπής φορέων που διοργάνωσε το χθεσινό συλλαλητήριο κ. Μαμαντόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Βλασάκης.

Για την ώρα δεν έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες κινήσεις για την διεκδίκηση των αιτημάτων αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όμως η τεράστια κινητοποίηση της κοινωνίας είναι σίγουρο πως βάζει νέα δεδομένα στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Σίγουρο είναι πως θα υπάρξει κάλεσμα για συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία που προγραμματίζεται στα τέλη Φεβρουαρίου (πιθανόν στις 22) από όλους τους Νοσοκομειακούς φορείς της Κρήτης.

Ο κ. Μαμαντόπουλος τόνισε επίσης πως τα αιτήματα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αλλά και η μαζική συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο θα πρέπει μέσω του Δήμου Ιεράπετρας να φτάσουν αρμοδίως στα χέρια του πρωθυπουργού και της προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι επόμενες μέρες είναι βέβαιο πως θα περιλαμβάνουν πολλές συζητήσεις και επαφές από όλους τους φορείς της Ιεράπετρας για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων μετά από το ιστορικό συλλαλητήριο που σαφώς έχει αλλάξει τα τοπικά, τουλάχιστον, δεδομένα.

Ακούστε όσα ειπώθηκαν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για τον απόηχο του χθεσινού συλλαλητηρίου και δείτε το βίντεο του Ράδιο Λασίθι με όσα συνέβησαν χθες. Όλες τις ειδήσεις γύρω από το χθεσινό συλλαλητήριο μπορείτε να τις βρείτε πατώντας ΕΔΩ

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.